Türkiye 2013'te yüzde 4'ün üzerinde büyür

Yapı Kredi Özel Bankacılık ve Varlık Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mert Yazıcıoğlu, ''2013'te Türkiye yüzde 4'ten fazla büyüyecek ve fonlama maliyetleri düşecek'' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 

 
İSTANBUL - Yapı Kredi Özel Bankacılık ve Varlık Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mert Yazıcıoğlu, 2013'te Türkiye'nin yüzde 4'ten fazla büyüyeceğini ve fonlama maliyetlerinin düşeceğini belirtti.
Yapılan açıklamaya göre, Yapı Kredi, yeni yılı Türkiye ekonomisini müşterileri ile birlikte değerlendirdiği seminerlerle karşılıyor.
Yapı Kredi Özel Bankacılık ve Varlık Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mert Yazıcıoğlu ve Yapı Kredi Hazine Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mert Öncü, Bursa ve Adana'da düzenlenen seminerlerde 2013'e yönelik ekonomik beklentilerini paylaştı.
Yazıcıoğlu, 2013'te Türkiye'nin yüzde 4'ten fazla büyüyeceğine ve fonlama maliyetlerinin düşeceğine dikkati çekerek, şirketlere özel reçete döneminin başladığını vurguladı.
 
''Negatif faiz dönemi devam edecek''
 
Şirketlerin ve üretimin değerinin çok büyük olduğunu vurgulayan Yazıcıoğlu, ''Türkiye'nin büyüme hızı kar yaratabilme hızına paralel değil. Şirketlerimiz çok daha fazla büyüyor ve finansman ihtiyaçları da buna paralel olarak artıyor. 2013'te büyüyen şirketlerin halka arzını daha fazla göreceğiz'' öngörüsünde bulundu.
Türkiye'nin, Endonezya ve Brezilya ile birlikte gelişen ülkeler arasında lider konuma gelmeye başladığına işaret eden Yazıcıoğlu, ''Dünyada negatif faiz dönemi devam edecek ve merkez bankaları para basmayı sürdürecek. Türkiye açısından yeni bir kredi notu artışı uzun vadeli yabancı para akışını hızlandıracak. Türkiye borsası ve şirketleri için çok farklı değerlemeler gündeme gelebilecek. Özel sektör tahvil piyasasının da geliştiğini görüyoruz. Şu anda büyük şirketlerde olan bu enstrüman önümüzdeki dönemde orta ölçekli şirketlere de sıçrayacak'' ifadelerini kullandı.
 
''Sıcak para yerini uzun vadeli likiditeye bırakıyor''
 
Yapı Kredi Hazine Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mert Öncü ise, piyasanın çok hızlı değişeceğini belirterek, bu değişime ayak uydurulması gerektiğini ifade etti.
Büyümenin birçok ülke açısından ana odak noktası olmayı sürdüreceğini dile getiren Öncü, ''Bu yıl uygulanan yumuşak iniş politikalarına rağmen Türkiye birçok ülkenin yakalayamadığı büyüme rakamlarına ulaştı. Mart 2012'den bu yana sıcak para girişi yerini uzun vadeli likiditeye bıraktı. Türkiye ekonomisi çok daha iyi noktalara gelecek. Fonlama maliyetleri daha da düşecek ve likidite artacak. Ama şirketlerimizin daha da büyümesi gerekiyor'' değerlendirmesini de yaptı.