Türkiye Finans, 'Fonlu Çek'i hizmete sundu

Katılım Bankacılığı sektöründe bir ilk olan bu uygulama ile müşterilere ödeme kolaylığı sunulurken, kısmi fonlama özelliği ile firmaların finansman giderlerinin azalması sağlanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Finans, KOBİ, işletme ve ticari tüm tüzel müşterilerine ödeme kolaylığı sunmak amacıyla sektörde bir ilke imza atarak "Fonlu Çek" ürününü çıkardı.  

Türkiye Finans açıklamasına göre, murabahanın çeke yüklenmiş hali olan "Fonlu Çek" ile banka, müşterinin vadesi gelen çek ödemesini gerçekleştirecek, müşteri bu bedeli anlaşmış olduğu kar ve vade kapsamında taksitler halinde bankaya ödeyecek. 

Katılım Bankacılığı sektöründe bir ilk olan bu uygulama ile müşterilere ödeme kolaylığı sunulurken, kısmi fonlama özelliği ile firmaların finansman giderlerinin azalması sağlanacak. Faizsiz bankacılığın temel prensiplerinden murabaha altyapısıyla çalışan "Fonlu Çek", müşterinin mal alımı karşılığında satıcı firmalara kestiği çek bedelinin takas günü talep etmesi halinde ödenmesini, anlaşmış olduğu vade kapsamında taksitlendirilmesini sağlıyor. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Finans Girişimci Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Menduh Kara, "Fonlu Çek" in Türkiye Finans'ın tüzel müşterilerine hitap ettiğini belirtti. 

KOBİ'ler başta olmak üzere tüm tüzel müşterilerinin "Fonlu Çek" ürününü kullanarak yaptığı satın almalarda, çekin ödeme vadesinde bir fonlama ihtiyacı doğması halinde işlemin kısmen ya da tamamen fonlanmasını ve müşterinin istediği vade yapısının oluşturulmasını sağladıklarını ifade eden Kara, "Fonlu Çek'in kısmi fonlama özelliği sayesinde müşterimiz istediği tutarda fon kullanma imkânına kavuşarak maliyetlerini de aşağıya çekmiş oluyor. İhtiyaç duyduğu ürün, hizmet, mal ve hammaddeyi alırken Türkiye Finans'ın gücünü kullanan müşterilerimiz çok daha güvenli bir şekilde satın alma yapabiliyor." ifadelerini kullandı. 

'Fonlu Çek' uygulaması belli başlı şu özellikleri taşıyor: 

-Tüzel müşterilere sunulacak. 

-Çek karnesi tipleri Tacir ve Tacir Hamiline olacak. 

-Çek bedeli müşteri tarafından belirlenecek. 

-Fonlama belirli teminat şartları sağlanması halinde gerçekleşecek. 

-Katılım Bankacılığına uygun ürünler fonlanacağı sözleşmede belirtilecek. 

-Müşteri fonlanmasını istemediği çek için ödeme gününden bir gün öncesine kadar şubeye bilgi vererek süreci durdurabilecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir