Türkiye’ye bir ‘yatırım yapılabilir’ kredi notu daha

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Türkiye'nin kredi notunu iki kademe artırarak, BB'den yatırım yapılabilir seviye olan BBB-'ye yükseltti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Türkiye'nin kredi notunu BB'den BBB-'ye yükseltti.

JCR tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin olumsuz uluslararası ekonomik ortamın zorlukları ile başarılı bir şekilde başa çıktığı belirtildi. Açıklamada finansal sistemde önemli bir kırılganlık olmadığı belirtildi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan konuyla ilgili yaptığı ilk değerlendirmede, "JCR'ın not artışı iki kademe birden oldu, onlarda artık Türkiye'ye yatırım yapılabilir notu vermiş oldu" dedi.

JCR'ın not artışının Türkiye'ye yeni bir alan daha açacağını kaydeden Babacan, "JCR'ın not artışı Japonya başta olmak üzere Doğu Asya'dan yeni yatırımların Türkiye'ye girmesini sağlayacaktır. 3 kuruluşun not artışıyla artık gelmek isteyenlerin bir mazereti kalmadı, bu sevindirici bir konu" dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise JRC'ın not artırımının Japon piyasasından ülkemize fon girişlerini kolaylaştıracağını söyledi.

Çağlayan, " Türkiye'nin ekonomi iklimindeki baharı derecelendirme şirketler geç de olsa fark ediyorlar. Diğerleri de bu havayı görmeliler. Gerek kamu maliyesi gerek üretim ve ihracat, gerek istihdam alanında çok iyi durumdayız, daha da iyi olacağız” dedi.