Üçüncü çeyrekte 600 milyon lira kar etti

Yılın üçüncü çeyreğinde karını yüzde 19 artıran Halkbank’ın 9 aylık net kârı 1.85 milyar lira oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Halkbank'ın üçüncü çeyrek net kârı, ticari kârının da desteğiyle geçen yıl aynı döneme göre yüzde 19 artışla 599.9 milyon lira olarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.  
 
Halkbank'ın bir önceki çeyreğe göre net kârındaki daralma ise, yüzde 15.4 olarak gerçekleşirken; bankanın ilk 9 aylık net kârı da 1.85 milyar lira oldu. 
 
2012 yılında kredilerde yüzde 18 büyüme hedefleyen banka, 2012’nin üçüncü çeyreği sonunda bu hedefe paralel bir büyüme kaydederek toplam kredi hacmini 82 milyar TL’ye çıkardı. 
 
Yüzde 25,1 oranla yüksek özkaynak kârlılığını koruyan Halkbank, mevduattaki güçlü artışı sürdürerek toplam mevduat büyüklüğünü 76 milyar TL’ye ulaştırdı. 
 
Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, Halkbank’ın sene başında belirlediği hedeflerin üzerinde bir performans sergilediğini belirterek bankanın bu dönemde elde ettiği net kârın ve özkaynak kârlılığının bunun önemli göstergeleri olduğunu söyledi. 
 
2012’nin son çeyreğinde de bu güçlü performansı sürdüreceklerini vurgulayan Aslan sözlerine şöyle devam etti:
 
“Ekonomi otoritelerinin küresel piyasalardaki gelişmeleri ve içerideki sinyalleri doğru okuyarak belirlediği stratejiler sayesinde kamu borç stokunu ve dış ticaret açığını önemli oranda düşüren politikalara yöneldiğini görüyoruz. Biz de Halkbank olarak ülkedeki tasarruf eğilimini güçlendirmek amacıyla mevduatta büyüme konusuna odaklandık. Öte yandan reel sektöre sunduğumuz desteği azaltmadan sürdürerek yüksek verimliliğimizi koruduk. Ayrıca son beş yıl içerisinde Türkiye’de kredilerini en fazla artıran banka olduk. Türkiye’nin ve dünyanın en kârlı bankaları arasında yer alma başarısını devam ettiren Bankamız, yılın son çeyreğinde ve 2013 de sürdürülebilir büyümesine devam edecek.”
 
“Yüksek performansımız ikincil halka arz için hazır olduğumuzun en net göstergesi”
 
Süleyman Aslan, Halkbank’ın ikincil halka arz konusuyla ilgili değerlendirmesinde, 2007’deki birincil halka arzda oldukça başarılı performansa imza atan bankanın 17,3 milyar TL’lik talep topladığını, 2007’den itibaren de pazar payı, kredi hacmi ve kârlılık açısından önemli kazanımlar elde ederek Türkiye’nin en verimli bankalarından biri haline geldiğini ifade etti. 
 
Aslan, konuya ilişkin açıklamalarını şöyle sürdürdü:
 
"Bankamızın süreklilik arz eden bir başarıyla yoluna devam ettiğini söylemekten kıvanç duyuyorum. Bundan sonraki süreçte de mevcut grafiğimizi sürdürerek sektörümüze ve ülke ekonomisine azami katkıyı sunmaya devam edeceğiz. Yurtdışında sahip olduğumuz yüksek itibarın karşılığını reel ekonomiye sunduğumuz kaynağı çeşitlendirerek ve bu kaynağın maliyetini düşürerek alıyoruz. Bu kredibilitemizin, Halkbank hisselerinin ikincil halka arz sürecinde göreceği taleple daha da somutlaşacağına inanıyorum."