Üst fonlara kaynak aktarımı Resmi Gazete'de

Üst fonlara kaynak aktarımına ilişkin karar yayımlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hazine Müsteşarlığı tarafından üst fonlara kaynak aktarılmasına ilişkin esasları düzenleyen Bakanlar Kurulu kararı yayımlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan karara göre, Hazine Müsteşarlığı'nın bir üst fona kaynak taahhüt etmesi için, fon kurucusunun en az 2 yıl süreyle bir girişim sermayesi fonunun veya üst fonun yönetiminde ya da yıllık net satışları en az 25 milyon TL'nin üzerinde olan bir şirketin yönetim kurulunda veya üst yönetiminde görev almış olması gerekiyor.

Hazine Müsteşarlığı'nın üst fona taahhüt ettiği tutar, üst fona taahhüt edilen toplam tutarın yüzde 70'ini, sağlanan kaynak da üst fona taahhüt edilen kaynağın yüzde 20'sini geçemeyecek.

Hazine Müsteşarlığı tarafından 31 Aralık 2018 tarihine kadar üst fonlara taahhüt edilecek toplam kaynak tutarı, üst fonlara ödenecek masraf ve ücretler hariç 500 milyon TL'yi geçemeyecek. Bu tarihten sonraki her beşer yıllık dönem için taahhüt edilecek tutarı Bakanlar Kurulu belirleyecek.

Karar kapsamındaki ortak yatırım fonunun bir girişim şirketindeki ortaklık payı, bireysel katılımcıların toplam ortaklık payından fazla olamayacak.

Müsteşarlığın kaynak sağladığı üst fonlar, türün ve alkollü içecek üretimi, savunma sanayi hariç silah ve cephane üretimi ve ticareti, ana faaliyet konusu olarak gayrimenkul, kanunlarla yasaklanmış olan faaliyetler ile protokolde yasaklı faaliyetler olarak belirtilen faaliyet konularına yatırım yapamayacak.

Ortak yatırım fonu hariç karar kapsamındaki üst fona bağlı bir alt fon tarafından yapılan yatırımlar, alt fonun faaliyetlerine başlamasından itibaren en fazla 15 yıl içinde çıkış yapılarak tamamlanacak. Bu süre Bakanlar Kurulu tarafından 2 yıl daha uzatılabilecek.