Uzmanlar yurtiçi piyasanın seyri için ne dedi?

Piyasa uzmanları Türkiye'nin risk priminin düşeceğini ancak siyasi gelişmelerin odak noktasında olmaya devam edeceğini öngörüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - AK Parti'nin yerel seçimlerde, tek parti hükümetini genel seçimlerde de devam ettirecek bir çoğunluk oyu almasının ardından Borsaİstanbul'da geçen hafta fiyatlanmaya başlanan hareketin bugün de sürmesi bekleniyor. Piyasa uzmanları Türkiye'nin risk priminin düşeceğini ancak siyasi gelişmelerin odak noktasında olmaya devam edeceğini öngörüyor.

Yatırım Finansman Genel Müdürü Şeniz Yarcan, "Seçim sonuçlarının ardından Türkiye'nin kredi risk priminin azalmasını bekliyoruz. Türkiye'nin tek parti hükümeti ile devam edeceği algısı piyasaları olumlu etkileyecektir. Piyasalar geçen haftadan başlayan tavrı bir süre daha sürdürecektir. Risk priminin düşmesiyle diğer gelişmekte olan ülke piyasalarından da negatif ayrışmayacağız.  Onlarla birlikte seyredecek ve dış haberlere daha bağımlı olacağız. Görünüm, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar dalgalı olabilecek ancak siyasi arenada birleştirici söylemler piyasaları olumlu etkileyecektir" dedi. Borsanın geçen hafta hızlı bir yükseliş seyrettiğine dikkat çeken Yarcan, "Borsada 70,000 - 75,000 puan aralığında kâr realizasyonu görülebilir" dedi.

Bosphorus Capital Portföy Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yener "Genel seçim sonuçları açısından gösterge olabilecek bir sonucun çıkmasıyla piyasaların bugün de iyi bir seyir izleyeceği kesin görünüyor. Ancak geçen haftaki hareket seçim sonuçlarıyla başlamadığı için nerede, nasıl soluklanacağını görmek zor. Endeks 63,000 puanlardan sorunsuz bir yükseliş kaydetmişti. Bunun kalıcı bir trend olup olmadığını yabancı yatırımcılar ve siyasi gelişmelere bakışları belirleyecek" dedi.

Garanti Yatırım Araştırma Yönetmeni Özgür Yurtdaşseven, "Haftanın açılışında ikili dip formasyonu hedefi olan 71,000 bölgesinin test edilmesini bekliyoruz. Söz konusu bölgede gelebilecek kâr satışlarında 200 günlük üssel hareketli ortalama seviyesi olan 70,000 destek konumunda olacaktır. Belirttiğimiz destek bölgenin korunması halinde 72,000 ve 73,100 dirençlerine yönelik yükseliş denemeleri sürse de endeks kısa vadede aşırı alım bölgeye yaklaştığından kâr satışı baskısının dirençlerde artmasını bekliyoruz" değerlendirmesini yaptı. Yurtdaşseven'e göre, kısa vadede izlenecek destek seviyeleri 70,000-68,500-67,000;  direnç seviyeleri ise 71,000-72,000-73,100'de bulunuyor.