Williams: 3 faiz artırımı uygun

Williams, ABD ekonomisinin bir miktar ısındığını ve ekonomide yakalanan ivmenin devamı için bu ısınmanın faiz oranlarının kademeli olarak artırılması yoluyla soğutulması gerektiğini vurguladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

San Francisco Fed Başkanı John Williams, Trump yönetiminin mali politikalarının ekonomiyi nasıl etkileyeceğini düşünmek için oldukça uzun zaman harcadığını ve şu ana kadar yaptığı değerlendirmelerin Trump'ın mali planlarının küçük kısa vadeli kazanımlar sağlayacağına, uzun vadede kazanımların daha az olacağa işaret ettiklerini söyledi.

Gelecek birkaç ayda mali politikanın Fed para politikası için çok önemli olmayacağını belirten Williams, ABD ekonomisinin bir miktar ısındığını ve ekonomide yakalanan ivmenin devamı için bu ısınmanın faiz oranlarının kademeli olarak artırılması yoluyla soğutulması gerektiğini vurguladı.

Fed'in bu yıl 3 faiz artırımı yapmasını uygun bulmaya devam ettiğini ifade eden Williams, "Enflasyon Ferd'in yüzde 2 hedefinin altında devam ediyor ve bu yılın geri kalanında 2'den fazla faiz artırımı yapılması için bir baskı yok" diye konuştu.