Yabancı, Nisan'da 100.9 milyon $ net satış yaptı

BIST, Nisan ayını ağırlıklı olarak Turkcell hisselerinde gerçekleştirilen satışların etkisiyle, 100.9 milyon dolar ile net satıcı pozisyonunda tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Borsa İstanbul Pay Piyasası'nda yabancı yatırımcılar, Nisan ayını ağırlıklı olarak Turkcell hisselerinde gerçekleştirilen satışların etkisiyle, 100.9 milyon dolar ile net satıcı pozisyonunda tamamladı.

BIST tarafından yayınlanan verilere göre, endeksin yüzde 0.2 değer kazandığı Nisan ayında alım işlemleri 6.59 milyar dolar, satım işlemleri ise 6.69 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Yabancı yatırımcılar Nisan ayında Vakıfbank'ta net 64 milyon dolar, Sabancı Holding'de net 37 milyon dolar, Doğan Holding'de net 33.9 milyon dolar,Garanti Bankası'nda net 33.4 milyon dolar ve Halkbank'ta 31.07 milyon dolarlık net alım gerçekleştirdi.

En fazla satış gerçekleştirilen hisseler sırasıyla net 220.5 milyon dolar ile Turkcell, net 65.77 milyon dolar ile Akbank, net 35.5 milyon dolar ile Koza Altın, net 30.86 milyon dolar ile Yapı Kredi ve net 27.3 milyon dolar ile Şişecam oldu.

Ekspres Yatırım Nisan ayı verilerine ilişkin, "Yatırım yapılabilir not artışı beklentisi ve güçlü ilk çeyrek bankacılık sektörü performansına karşın, yabancı yatırımcılar Nisan ayında net satıcı konumundaydılar. Turkcell hisselerindeki satışlar, Nisan ayındaki net satışlarınarkasındaki temel etken olarak görünüyor" değerlendirmesini yaptı.

Mobil alandaki rekabet, sektöre getirilen yeni düzenleyici koşullar ve hissedar uzlaşmazlıklarıyla birlikte temettü dağıtımına ilişkin belirsizlikler ile Turkcell hisseleri Nisan ayında yüzde 8.6 civarı değer kaybetmişti.

BIST'te yılın ilk dört ayında alım işlemleri 29.2 milyar dolar, satım işlemleri 28.7 milyar dolar olurken, net alımlar 465.1 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Yabancı yatırımcılar, Mart ayında yüzde 8.2 değer kazanan BIST'te ağırlıklı olarak bankacılık sektöründe net 442.3 milyon dolarlık alım gerçekleştirmişti.