Yapı Kredi Bank Moscow 25. yılını kutladı

Rusya’da faaliyete geçen ilk Türk bankası olan, Yapı Kredi Bank Moscow 25. yılını kutladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya'da faaliyete geçen ilk Türk bankası olan, Yapı Kredi Bank Moscow, geride bıraktığı 25 yıllık hizmet sürecini, Moskova'nın ünlü restoranı Turandot'ta düzenlenen kokteyl ile kutladı. Kurumsal ve ticari bankacılık hizmetlerine odaklanan banka, 80'li yıllardan bu yana Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek gibi çok önemli misyonu başarıyla sürdürüyor.

Yapı Kredi Bank Moscow'un tarihin önemli bir döneminde kurulduğunu ve bugün çeyrek asrı geride bıraktığını belirten Yapı Kredi CEO'su Faik Açıkalın; "Yapı Kredi Bank Moscow Rusya'da açılan ilk Türk bankası olarak, Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek gibi çok önemli bir misyonu yerine getiriyor. Kendinden sonraki 6 Türk bankasına da Rusya'nın kapılarını açmış olması ayrıca gurur kaynağımız. Son 25 senede hem dünyada hem de Rusya'da politik ve ekonomik açıdan büyük değişimler yaşandı. Sovyetler Birliği'nin dağılışını ve küreselleşme ile birlikte yeni bir döneme girerek kendini yeniden inşa edişini gördük. Rusya, küresel düzeyde ekonomideki köklü dönüşüme paralel olarak kendini yenilirken, ülkedeki bankacılık sektörü de büyük bir değişim geçirdi" değerlendirmesinde bulundu. 

Açıkalın sözlerine şöyle devam etti: "Yapı Kredi'nin müşteri odaklı yaklaşımını ve "Akıllı Büyüme" stratejisini Rusya'da da uygulayarak iki ülke arasındaki ticaret hacmine katkıda bulunuyoruz. Rusya'da faaliyet gösteren Türk kurumsal ve ticari müşterilerimizin yanı sıra Rus yatırımcılara da geniş kapsamlı bankacılık ürün ve hizmetlerimizi sunuyoruz. Çeyrek asırdır gösterdiği performans ve elde ettiği tecrübeyle önümüzdeki yıllarda Yapı Kredi Bank Moscow, müşterileri için değer yaratmaya devam edecek."

Bu konularda ilginizi çekebilir