Yapı Kredi, ilk yarıda 1.3 milyar lira kâr etti

Bankanın ikinci çeyrek net kârı yıllık bazda, yüzde 76.2 artarak 620.8 milyon lira ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yapı Kredi’nin net kârı yılın ilk altı ayında yıllık yüzde 55 artışla 1 milyar 296 milyon lira olarak gerçekleşti. Banka yılın ilk yarısında toplam aktif büyüklüğünü 2012 yılsonuna göre yüzde 9 artırarak 143.2 milyar TL’ye çıkardı.

Sermaye yeterlilik oranı yüzde 15,8 şeklinde açıklanan Yapı Kredi, bilançodaki aktiflerinin yüzde 61’ini kredi olarak ekonominin finansmanı için kullandırıyor.

Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, yılın ilk yarısında müşteri odaklı bankacılık anlayışıyla sürdürülebilir ve sağlıklı büyümeye devam ettiklerini belirtti. Açıkalın, “Bilanço yapısına baktığımızda, Yapı Kredi olarak bu yıl da sektörde kredi/aktif oranı en yüksek bankalardan biri olduğumuzu görüyoruz. Yani aktiflerimizin çok büyük bir kısmını ekonominin finansmanı için kaynak olarak kullandırdık. Kredilerde tüm segmentlerde büyüdük ama özellikle büyümenin başlıca öncüleri bireysel krediler ve proje finansmanı kredileri oldu” dedi. 

Yılın ilk yarısında toplam kredilerde yüzde 12 büyüme ile 86.9 milyar liralık portföye ulaşarak yüzde 9,6 pazar payı elde ettiklerini söyleyen Açıkalın toplam mevduatta ise sektör ortalamasının üzerinde yüzde 10 büyüyerek yüzde 9,1 pazar payı ile 77.9 milyar liralık mevduat tabanına ulaştıklarını belirtti.