Yatırımcı için artık uzun vadeli düşünme dönemi

Yapı Kredi Portföy Yönetimi Genel Müdürü Alpay, teknoloji fonları, serbest fonlarla farklılıklarını ortaya koymaya çalışacaklarını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yapı Kredi Portföy Yönetimi Genel Müdürü Emir Alpay, “2013’ün son çeyreğiyle birlikte finansal piyasalarda bambaşka bir süreç yaşanıyor. Şimdi yatırımlarda uzun vadeli düşünme zamanı”dedi.

Alpay, uzun dönemli bakıldığında çok değişik getirilerle karşılaşıldığına dikkati çekerek, “Tüm yatırımcıların uzak durduğu A tipi veya hisse senedi  fonlarında belirgin bir kısa vadeli getiri anlayışı var.

Bizim ise son 10 yıl, 5 yıl ve 3 yıllık bakış açılarımız var. Biz fonları ve piyasayı böyle izliyoruz” diye konuştu. Alpay, yabancı yatırımcıların şu anda bekle-gör stratejisiyle hareket ettiği ve yılın ikinci yarısında Türkiye’ye olan ilginin artabileceği öngörüsünde bulundu.

Bu yılın gelişmekte olan ülkeler açısından zor bir yıl olacağını ve biraz daha alternatif getiri elde etmeyi hedeflediklerini dile getiren Alpay, uzun vadeli, emeklilik fonlarında kıstaslar olsa da teknoloji fonları, serbest fonlarla farklılıklarını ortaya koymaya çalışacaklarını söyledi.  

 

Bu konularda ilginizi çekebilir