Yatırımcının aldatılmadığı bir borsa olur inşallah

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin, "Borsa İstanbul, bundan sonra inşallah halkımızın yatırımlarını güvenli bir şekilde değerlendirebileceği ve aldatılmayacağından emin olduğu bir borsa haline gelecek" dedi.

Öztekin, "Aslında bakıldığında bu borsa dünyanın en eski borsası. Borsa İstanbul AŞ bundan sonra inşallah halkımızın yatırımlarını güvenli bir şekilde değerlendirebileceği ve aldatılmayacağından emin olduğu bir borsa haline gelecek. Aynı zamanda şirketlerimizin bankacılık sektörü dışında kaynak temin edecekleri çok güvenli alan olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Öztekin, bankacılık sektörünün son on yıllık dönemde çok ciddi gelişmeler katettiğini ancak gelişmek için sadece yabancı kaynağın yetmediğini, özkaynaklara da ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Şirketlere, hisselerini halka arz etmeleri tavsiyesinde bulunan Öztekin, şunları kaydetti:

"İyi ortaklar almalarını tavsiye ediyoruz. Ülkemizin gelişmesi için borsalarımızın derinleşmesine ihtiyaç var. Bu derinleşme ancak katılımla mümkündür. Dolayısıyla tüm halkımızın yatırımlarını yaparken borsamıza daha fazla güven duymaları anlamına da geliyor Borsa İstanbul. 2023 değil daha öteleri hedefleyen bir Türkiye için Borsa İstanbul adımlardan birisi. İstanbul'un bir finans merkezi olması noktasında da önemli adımlardan birisi olarak görüyorum."