YKB, "Karekodlu Çek" altyapı çalışmalarını tamamladı

Yeni sisteme göre bankalardan karekodlu çek başvurusunda bulunan müşteriler Kredi Kayıt Bürosu'nun Findeks sistemine kayıtlı hale gelecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yapı Kredi, "Karekodlu Çek Sistemi"ne uygun altyapı çalışmalarını tamamladı. 

Yapı Kredi'nin açıklamasına göre, bu yeni sistem ile tahsilatını çek alarak gerçekleştiren kurumlar, daha güvenli işlem yapabilecek. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Feza Tan, yenilikçi vizyon ve müşteri odaklı bir anlayışla hizmet sunduklarını belirtti. 

İş hayatında en önemli finansal enstrümanlardan biri olan çek için geliştirilen "Karekodlu Çek Sistemi" nin kurumlar için büyük fayda sağlayacağının altını çizen Tan, şunları kaydetti: 

"Biz de 'Karekodlu Çek Sistemi' için altyapı çalışmalarımızı tamamlayıp çekimizi müşterilerimizin kullanımına sunduk. Yeni sisteme  göre bankalardan karekodlu çek başvurusunda bulunan müşteriler Kredi Kayıt Bürosu'nun Findeks sistemine kayıtlı hale gelecek. Böylece şirketler ve işletmeler çek işlemlerini daha güvenli bir şekilde yapabilecek."  

Sistem sayesinde çekin alındığı anda kontrol edilebileceğini de belirten Tan, "Karekodlu çek hamili olan kişiler çek yaprakları üzerinde yer alan karekodu, akıllı cihazlar üzerindeki Findeks mobil uygulaması ile okutabilecek ve çek keşidecisinin çek ödeme performansı hakkında hızlı ve kolay  şekilde bilgi sahibi olabilecek" ifadelerini kullandı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir