Yurtiçi piyasa temkinli açıldı

Erdoğan'ın açıklamaları ve global borsalardaki kayıplarla BIST'te yüksek volatilitenin sürmesi bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından siyasi tansiyonun etkilerinin yansıdığı Borsa İstanbul'un güne temkinli başlandı. Endeks açılışını 60 puan düşüşle 75.834 puandan başladı. Ancak satışların artmasıyla borsa yüzde 1 kayıpla 75.100 seviyelerine çekildi.

Erdoğan'ın Afrika gezisinden dönüşte vereceği mesajlar piyasalar tarfından da dikkatle izlenirken, Gezi Parkı'nda ağaçların sökülmesini protesto etmek amacıyla başlayan eylemlerin hukuksuzluğa döndüğünü söyleyen Erdoğan, eylemlerin derhal son bulması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, faiz lobisinin borsada spekülasyon yaparak hükümeti tehdit ettiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan bugün İstanbul'da düzenlenecek Avrupa Birliği Bakanlığı "Küresel sorunlar karşısında Türkiye ve Avrupa Birliği için ortak gelecek" konferansına katılacak.

Piyasalarda bugün ayrıca ABD'de saat 1530'da açıklanacak Mayıs ayı tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verileri izlenecek.

Sepet bazında TL güne 2.21'i aşarak 21 Ekim 2011'den beri en yüksek seviyede başlarken TL'nin sepet bazındaki değer kaybı ise euro/dolar paritesindeki sert yükseliş nedeniyle Dolar/TL'ye yansımadı. Dolar/TL 1.8900 seviyesinde işlem görüyor.

Tahvil bono piyasasında ise tezgahüstü piyasada bono piyasasının ana yönünü gösterecek bir seviye oluşmadı. Ardından spot piyasada gün dünkü kapanış seviyeleri olan yüzde 6.78 seviyesinde başladı.