Yüzde 25 aktif büyümesi hedefliyor

Tek çatı altında toplanan bankacılık dışı finansal kurumlar, bu yıl yüzde 25 aktif büyümesi hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Toplam aktif büyüklüğü 66 milyar lira olan finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerini tek çatı altında toplayan Finansal Kurumlar Birliği, Türkiye finans sistemindeki aktiflerini bu yıl yüzde 25 civarı artırmayı hedefliyor.

'Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu'nun yürürlüğe girmesinin ardından kurulan birliğin başkanı Osman Zeki Özger, birlik olarak banka dışı finansal sektörün toplam ekonomideki payının artırılması için çalışacaklarını; bu yıl sonunda aktif toplamını 81 milyar liraya çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Derneğin hedeflerinin duyurulduğu toplantıda konuşan Özger; "Üyelerimizin toplamda 119 milyar liranın üstünde finansal işlem hacmi var. Üç sektör reel sektöre toplamda yaklaşık 60 milyar liralık kısa ve orta vadeli ticari ve tüketici finansmanı ile uzun vadeli yatırım finansmanı sağlıyor. Bu yıl sonunda krediler toplamını 73 milyar liraya, toplam işlem hacmini de 143 milyar liraya çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Özger, temsil adilen sektörlerin Türk finans sektörü içindeki payının aktif bazında yüzde 3.7 olduğunu belirterek, bu rakamı artırmak için çalışacaklarını kaydetti.

Birlik çatısı altında üç sektörde, 76 faktoring şirketi, 33 finansal kiralama şirketi ve 13 finansman şirketi olmak üzere toplam 122 şirket faaliyet gösterirken, bunların aktif büyüklüğü 66 milyar liranın üzerinde bulunuyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir