Zandi: Fed, faiz artırımı için piyasayı ikna etmeli

Moody's Analytics baş ekonomisti Zandi, "Fed'in daha fazla faiz artırımı gelmekte olduğu konusunda piyasayı ikna etmesine ihtiyaç var" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Moody's Analytics baş ekonomisti Mark Zandi, Fed'in faiz artırımlarının muhtemel olduğu konusunda kuşkucu piyasaları ikna etmek için daha çok şey yapması gerektiğini söyledi.

"Piyasalar hala çok ikna olmuş değiller. Fed'in, benim, gelecekteki faiz oranları için izlenecek patika konusundaki tahminlerimi satın almış değiller" diye konuşan Zandi, "Fed'in burada biraz daha çalışması gerekli. Fed yetkililerinin piyasaları ikna etmeye çalışmak, piyasa beklentilerinin Fed'in beklentileri ile daha tutarlı seviyeye gelmesini sağlayacak zemini yaratmak için Eylül ayı FOMC toplantısına kadar beklemelerinin muhtemel olduğunu düşünüyorum" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ayrıca ABD ekonomisini çok iyi bir performans gösterdiği, işsizliği yüzde 4 civarında olduğu ve düşmeye devam ettiği ortamda Fed'in harekete geçmesi gerektiğini belirten Zandi, "Para politikasını normalleştirmesi için Fed'in üzerinde çok fazla baskı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Zandi, Yellen'in Jackson Hole toplantısındaki konuşmasında iğneyi Fed'in senaryosuna çok fazla batırmasını beklemediğini de söyledi.