Ziraat bono ve iskontolu tahvil ihraç edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ziraat Bankası, 300 milyon liralık bono ve iskontolu tahvil ihraç edecek.
Ziraat Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 173 gün vadeli, 200 milyon lira nominal tutarlı banka bonosu ve 383 gün vadeli, 100 milyon lira nominal tutarlı iskontolu tahvil ihracı için bugünden başlayarak 20 Mart Çarşamba gününe kadar talep toplanacak. Söz konusu bono ve iskontolu tahvil ihracı, 22 Mart'ta gerçekleştirilecek. 173 gün vadeli banka bonosuna fazla talep gelmesi halinde 100 milyon liralık daha bono satışa sunulacak.

Ziraat Bankası'nın 173 gün vadeli bonosunun ek getirisi, benzer vadedeki devlet tahvilinin basit faiz getirisi üzerine yüzde 0,60 ve 383 gün vadeli Ziraat Bankası tahvili ek getirisi de benzer vadedeki devlet tahvilinin basit faiz getirisi üzerine yüzde 0,75 olarak belirlendi.

Ziraat Bankası bonosunun minimum satış tutarı kurumsal yatırımcılarda bin lira, bireysel yatırımcılarda 100 lira nominal değerli olacak. Minimum talep miktarından sonraki talep aralıkları kurumsal yatırımcılarda bin lira, bireysel yatırımcılarda 5 lira nominal değer ve katları şeklinde belirlendi.

İMKB Tahvil ve Bono Piyasası'nda işlem görecek olan Ziraat Bankası bonolarının ikincil piyasada da alım-satımı mümkün olacak.

Talep toplama işlemleri Ziraat Bankası ve Ziraat Yatırım Şubeleri, Ziraat Bankası ATM'leri, Ziraat Bankası ve Ziraat Yatırım İnternet Şubeleri, Ziraat Bankası 444 00 00 telefon bankacılığı ve 444 4 979 numaralı Ziraat Yatırım Danışma Hattı aracılığı ile kabul edilecek.