''Herkes bu sürece destek olmalı''

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, terör örgütü PKK'nın çekilme kararına ilişkin değerlendirmesinde, herkesin bu sürece destek olması gerektiğini söyledi.
Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kuzu, çekilme sürecinin başlamasının önemli olduğunu belirterek, ''İşin doğrusu yapılıyor. Bence herkes bu sürece destek olmalı. Özellikle hükümete yönelik 'ne verdin, ne aldın' gibi sözleri hiç doğru bulmuyorum'' dedi.
Kuzu, şunları kaydetti:
''Bu kanın durması gerekiyor. Bu memleketin enerjisini tüketen bir tablo var ortada. Zaten yasal noktada milleti rahatsız edecek bir tabloyu AK Parti de kabul etmez. Burada en büyük garanti Sayın Başbakan'ın söylediği 'tek bayrak, tek millet, tek devlet...' Bunları önemsiyorum. Çok ağır eleştiriyorlar, Başbakan'a çok ağır laflar ediyorlar. Bunu doğru bulmuyorum. Burada daha dengeli, daha tutarlı konuşmak lazım. Evvela denecek olan, 'şu kan bir dursun.' İyi niyetli, bu memleketi seven herkes terörün durması, kanın durması konusunda yüzde yüz mutabakat olmalı.''