''Hiçbir bürokratımızı yedirtmeyiz''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kosova ziyareti öncesinde havalimanında açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan, "Biz bürokratlarımızı kimseye yedirtmeyiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Limak'ın yaptığı Piriştine Havalimanı'nın açılışı yapmak üzere bugün Kosova'ya gitti. Kosova'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan Erdoğan, gündeme ilişkin konulara değindi. Erdoğan şunları söyledi:

Başörtülü vekiller
Herhangi bir içtüzük değişikliğine gerek yok, şartlar buna müsaittir. Başörtülü olarak milletin seçtiği vekiller parlamanetoda görev ifa edebilirler. Tavrımız nettir, destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz.

Hakan Fidan hakkındaki iddialar
Ağzı olan konuşur. Kimseye niye böyle konuştun deme hakkımız yok. İsrail açıklamasını yaptığına göre biz de o açıklamaya ister istemez inanmak durumundayız. Biz bürokratlarımızı kimseye yedirtmeyiz, sonuna kadar sahip çıkarız. Yol arkadaşlarımıza vefasızlık bizim kitabımızda yok. Bunun için Genelkurmay Başkanımız da var, MİT Müsteşarımız da var siyasilerimiz de var.

NATO'yla füze tartışması
NATO Türkiye'nin füze sisteminin Çin'den alınması konusunda bu kadar hassas ama şu anda NATO üyesi birçok ülkede hala Rusya'nın silahları var. Onların envanterlerinde mevcuttur. Biz bu füzelerin fiyatlarının uygunluğuna varıncaya kadar ele aldık.

AB ile 3 yıl sonra yeni fasıl
Gecikmeli de olsa olumlu bir adımdır.

Yeni Anayasa çalışmaları
Kapısı kapalı olanın kapısını çalmaya gerek yok. Ben arkadaşlarıma şunu söyledim herhangi bir şart kabul etmiyoruz. Biz Anayasa maddeleri üzerinde Meclis'te çalışma yapacağız başka şey değil. Mutabık kalınan 60 madde için şart kabul etmiyoruz.

Bu konularda ilginizi çekebilir