'20 ağır yaralı var, 2 tanesi çok ağır'

Elazığ'da düzenlenen saldırı sonrası, Başbakan Yıldırım kente gelerek olay yerinde incelemede bulundu. Başbakan Yıldırım, yaralıların durumuyla ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, Elazığ Emniyet Müdürlüğüne yönelik saldırının ardından, resmi kabullerini iptal ederek bölgede incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a gitti.

Başbakan Yıldırım ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da Elazığ'a gitti. 

"20 ağır yaralı var, 2 tanesi çok ağır"

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, saldırıya ilişkin, "Sabah dokuz civarında emniyet binasının tam karşısında ana yolun kenarında bomba yüklü bir aracın infilakı sonucu ilk anda 3 polisimiz şehit oldu, toplam 217 yaralımız hastanelere intikal ettirildi. Son durum, yaralılardan 72'si taburcu oldu, ayakta tedavileri tamamlandı. 145'inin de 5 hastanede tedavileri devam ediyor. Yaralıların 85'i polis, 60'ı sivil. Yaralılar içerisinde durumu ağır olanların sayısı 20. Bunların içinde iki polisimizin yarası biraz daha ağır ve toplam 14 yaralının diğerlerine göre durumu biraz daha ağır." şeklinde konuştu.

Terör örgütlerinin omuz omuza işbirliği içerisinde olduğunu söyleyen Yıldırım, "15 Temmuz'da yaşanan başarısız darbe teşebbüsünden sonra FETÖ artık iddiasını yitirmiş ve görevi bölücü terör örgütüne devretmiştir." dedi.

Başbakan Yıldırım, "Milletimize şunu Elazığ'dan, buradan, olay yerinden söylemek istiyorum, bu yola baş koyduk. Hiçbir terör örgütü Türkiye ile bilek güreşine giremeyecek, bu milleti asla ve asla hiçbir terör örgütü teslim alamayacak." ifadelerini kullandı.