'AB bizi alır mı almaz mı diye derdimiz yok'

TÜPRAŞ tesislerinin açılışında konuşan Erdoğan, 14 Aralık operasyonuna değindi. AB'nin operasyona yönelik tutumunu eleştiren Erdoğan, "AB ne der, bizi alır mı almaz mı diye derdimiz yok? Siz kendi aklınızı kendinize saklayın" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜPRAŞ fuel oil dönüşüm tesislerinin açılış töreninde yaptğı konuşmada, Türkiye'de tek kalemde yapılmış en büyük sanayi yatırımının hizmete açıldığını belirtti.

Tesisin hizmete açılmasında emeğe geçenleri teşekkürlerini sunan Erdoğan, "Türkiye'nin bir enerji üssü olmasına, cari açığın 1 milyar dolar gibi miktarda azalmasına bu tesis vesile olacak" dedi.

Konuşmasında 14 Aralık operasyonuna da değinen Erdoğan, "TÜPRAŞ’ın hiçbir yalana itibar etmeden bu büyük yatırımı gerçekleştirmiş olması, ekonomiyi karalayan bütün o çevrelere verilmiş en büyük cevaptır. Burada bir hususun altını da özellikle çizmek istiyorum, içerde ya da dışarda yalan haberler yalan manşetler yoluyla Türkiye’ye hala istikamet çizmeye çalışanlarla hiçbir şekilde uzlaşmayacağız. Onların önünde hiçbir şekilde diz çökmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"Medya bu kirli ilişkilerden kurtulacak"

Medya dünyası bu kirli ilişkilerden bir an önce kurtulacaktır diye ümit ediyorum. Kirli odaklara boyun eğenler milletin karşısında kaybetmeye mahkumdur. Tarafımızı çok iyi belirlememiz gerekiyor. Vatanını seven herkes bu kirli çevrelere yanıt vermeli. Paralel yapılara müsamaha gösterenler mahçup olacaklardır.

AB'ye mesaj:
Kendi aklınızı kendinize saklayın

İçeride ve dışarıda haddi aşan bazı tepkiler sergileniyor. Adımlar atıldığı anda AB'den açıklama geliyor, sen neyi biliyorsun? Ulusal güvenliğimizi tehdit eden unsurlar ister basın mensubu olsun gerekli cevabı alacaklardır. Onları bu ülkede egemen duruma getirmemiz mümkün değil. Bu adımları atarken AB ne der acaba AB bizi alır mı almaz mı diye derdimiz yok? Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. Kendi aklınızı kendinize saklayın.

Bedelini ödüyorlar ve ödeyecekler

Olay, bir basın özgürlüğü meselesi değildir. İşte, açıkça zaten söylüyorlar. İki gözü dahi görmeyen bir insanı bütün bir operasyonun başı diye yakalayıp, 122 kişiyi içeriye alanlar işte bunlardı. O insanların şikayeti üzerine açılmış bir süreç ve bu sürecin şu anda bedelini ödüyorlar ve ödeyecekler.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir