'AK Parti var oldukça...'

Başbakan Davutoğlu, yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildiği kongre sonrası konuşma yaparak delegelere teşekkür etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AK Parti Genel Başkanlığına, Başbakan ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, geçerli bin 353 oyun tamamını alarak yeniden seçildi.

AK Parti'nin, Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılan 5. Olağan Büyük Kongresi'nde genel başkanlık için yapılan seçim sonuçlandı. 

Kongre Divan Başkanı Bekir Bozdağ, seçim sonuçlarına göre kayıtlı bin 445 delegeden bin 360'ının oy kullandığını, bin 353 oyun geçerli, 7 oyun geçersiz sayıldığını bildirdi. Bozdağ, Başbakan ve Konya Milletvekili Davutoğlu'nun, bin 353 oyla, geçerli oyların tamamını alarak yeniden genel başkanlığa seçildiğini duyurdu.

'AK Parti var oldukça et ve tırnak ayrılmayacak'

Kongre sonrası teşekkür konuşması yapan Davutoğlu, "Biz bugün şunu gösterdik, AK Parti var oldukça 81 vilayetin kardeşliği var olacak, AK Parti var oldukça et ve tırnağı birbirinden ayırmak mümkün olmayacak, AK Parti var oldukça doğuyu batıdan, kuzeyi güneyden ayırmak mümkün olmayacak" dedi.

Davutoğlu, "Eğer şu veya bu çevrelerin baskısı birtakım tuzakların kurulması karşısında yeterli bir güçle dimdik ayakta duramaz ve 1 Kasım'da bir zafiyet gösterilirse AK Parti'de görülecek her zafiyet artık Türkiye'nin zafiyetidir" şeklinde konuştu.

AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nin aynı zamanda 1 Kasım seçim kampanyasını başlatma işareti olduğunu belirten Davutoğlu, "Hayırlı, mübarek olsun. İnşallah, 22 Eylül'de aday tanıtım programında seçim beyannamesiyle milletimizin huzurunda olacağız" ifadelerini kullandı.