'Alçakça bir terör eylemi'

Başbakan Erdoğan, Sakarya mitinginde, "Niğde'de jandarma ve polisimize alçakça bir terör eylemi yapıldı. 2 askerimiz ve bir polisimiz şehit oldu" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAKARYA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adapazarı Kent Meydanı'nda düzenlenen Sakarya Mitingi'nde, Geyve, Hendek, Karapürçek, Karasu, Kaynarca, Kocaali, Pamukova, Sapanca, Serdivan, Söğütlü, Taraklı'ya muhabbetle selam göndererek, konuşmasına başladı.

Erdoğan, Niğde'de güvenlik güçlerine saldırıya ilişkin şunları söyledi:

"Bugün Niğde'den bir acı haber aldım, az önce. Ulukışla ilçesinde jandarma ve polisimize alçakça bir terör eylemi yapıldı. 2 askerimiz ve bir polisimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı mesajlarımı iletiyorum. 3 saldırgandan 2'si sağ olarak yakalandı, biri de emniyet birimlerimiz yoğun şekilde arıyor. Saldırganların ağır durumda olduklarını az önce söylediler. Bu olayı burada anlatmak benim için ağır ama 'Başbakan'ın böyle bir şeyden haberi yok mu' denilmemesi için bunu her an, her zaman yüreğimizin nerede çarptığını bilmeniz açısında hatırlatmak istedim. Tekrar milletimiin başı sağolsun."

"Korkaklarla bu iş olmaz"

Alanda bulunan bir grup gencin "Kefenli liderin kefenli gençleriyiz biz"  pankartı açması üzerine Erdoğan, "Sağolasınız Sakaryalı, ilahiyatçı gençler. Bu kefenle beraber yürüyeceğiz. Zaten kefenini giyenler bu işi başarır, korkaklarla bu iş olmaz. Yürekli olanlarla bu iş olur. Bunu böyle başaracağız. Ne oldu? Dün Meclis toplantı yeter sayısında varlar ama iş oylamaya gelince hepsi kaçıp gitti. Ne oldu? Yine aldınız mı dersinizi, tokadı yediniz mi?" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, 4 eski bakanın da haklarında Araştırma Komisyonu kurularak aklanmak istediğini belirterek, hiçbir sorunun cevapsız kalmamasını, hiçbir şeyin üzerinin örtülmemesini istediklerini söyledi. Erdoğan, iftiralarla montajlarla milli irade hırsızlığı yapılmaması gerektiğini aktardı.

"Hocaefendi misin istihabarat şefi misin?"

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Pensilvanya'nın piyonlarını kullanarak Türkiye'ye, devletimize, milletimize, ulusal güvenliğimize karşı bir saldırı var. Bir Başbakanı, Cumhurbaşkanı'nı, bakanları dinleyemezsiniz. Ama bunlar dinlediler. Dün akşam TRT ortak yayınında bunları açıkladım. Bunlarda ahlak, seviye diye birşey yok. Bunlar insanlıktan nasibini almamış. Soruyorum, bunu, dini noktada otorite olanlar da hep konuştum. Biraz da biliriz. Bir Müslüman bir diğer Müslümanı veya insanı özel mahremine girip dinleyemez, gözetleyemez. Ama bunlar bunu yaptı. Neymiş, hocaefendi... Hocaefendi diyor ki 'Gece yarısı bir alüfteyi bir siyasetçiye kalktılar muhatap edeceklerdi. O alüfteyle bir araya gelmesini engelledim'. Sen bir hocaefendi misin istihabarat şefi misin? Nesin sen? Ve diyor ki 'Elimde daha buna benzer çok şeyler var'. Bunlar bir şantaj şebekesi. Şu hale bak. 10-15 yıl benim de bir saygım yok değil vardı ama ben bu saygılarımı falan kaybettim. Çünkü ben böyle bir insana saygı duyamam. Saygı duyarsam önce kendime saygısızlık yapmış olurum. Tüm insanlara saygısızlık yapmış olurum. Böyle birşey olamaz. Gece beddua seansları yapıyorlar. Allah ıslah etsin. Öğrenci yavrularımızı kaldırıyorlar, 'Başbakan'a beddua' diyorlar. Bu beddular tutmaz, bumerang gibi döner onları vurur. Bize buradaki ablaların, abilerin, dünyadaki Müslümanların, ülkemdeki vatandaşların, Myanmar'daki yavruların, Suriye'de mağdurların, mazlumların, Filistin'deki kardeşlerimizin, Gazze'dekilerin, Mısır'dakilarin, Libya'dakilerin, Tunus'takilerin duaları yeter. Sizin beddualarınız tutmaz. Ama bunlar Mavi Marmara vurulduğu zaman gülenlerdi."

"Millet iftira siyasetine itiraz ediyor"

Sakarya'nın bugün şu meydandaki haliyle yeniden bir tarih yazdığına dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu meydanda milletin itirazını, milletin haykırışını, milletimin adeta şahlanışını görüyorum. Millet çirkin siyasete itiraz ediyor, millet kaset, iftira, montaj siyasetine itiraz ediyor. Millet diniyle alay edenlere, dini değerlerini ayaklar altına alanlara, devlet içinde yapılanma, din içinde paralel din kurmaya çalışanlara buradan itiraz ediyor. Tek ceketim var deyip, o ceketin içine dünyayı sığdıranlara milletim itiraz ediyor.

Pensilvanya'da inziyaya çekildim deyip oradaki malikanesinden Türkiye'yi karıştıranlara, Türkiye'de fitne çıkarmaya çalışanlara milletim itiraz ediyor. Ne diyor 'Pensilvanya'da inzivaya çekildim.' Ya neden kendi ülkende inzivaya çekilmedin? Sakarya'da inzivaya çekilemez miydin? Bursa'da çekilemez miydin? Mekke'de, Medine'de inzivaya çekilemez miydin? Niye oralar değil de Pensilvanya? Bu nasıl bir inziva Allah aşkına, 'inzivadayım' diyor holding yönetiyor, şirket yönetiyor. Milyarlarca doları yönetiyor. 'İnzivadayım' diyor Türkiye'de insanların telefon konuşmalarını dinliyor. Hatta yatak odalarını izliyor. 'İnzivadayım' diyor spordan darbelere, MİT raporlarından Susurluk'a, hukuktan siyasete, atamalardan görev almalara kadar her meseleye müdahale ediyor."  

"Türkiye düşmanı kim varsa yol arkadaşlığı ediyor" 

Erdoğan, "Çok dikkat edin Pensilvanya, tarihi dine ve dindarlara zulümle geçmiş CHP'yle yol arkadaşlığı yapıyor. Pensilvanya Said-i Nursi'nin dirisine de ölüsüne de zulmetmiş CHP'yle yol arkadaşlığı yapıyor. Pensilvanya, camileri ahıra, depoya çeviren, Kuran'ı yasaklayan, kitapları yasaklayan, başörtüsüne zulmeden CHP'yle yol arkadaşlığı yapıyor. Pensilvanya, MHP'yle yol arkadaşlığı yapıyor. Pensilvanya, gezicilerle, marjinal sol örgütlerle yol arkadaşlığı yapıyor. Dünyada Türkiye düşmanı kim varsa, hangi uluslararası medya, örgüt varsa, Pensilvanya onlarla yol arkadaşlığı yapıyor. Manşetlerinden kan damlayan medyayla, rant peşinde koşan işverenlerle yol arkadaşlığı yapıyor. Niye biliyor musunuz? 'Yeter ki AK Parti'yi düşürelim, yeter ki AK Parti'yi indirelim' Ama başaramayacaklar. Niye? İşte tablo burada, cevap burada" dedi.

"Sandığın rengi belli. İftiralara kulak asmayacağız" diyen Erdoğan, "Dağıtılan o broşürlerdeki, o gazetelerdeki yalanlara asla kulak asmayacağız. Kapılara gelen, CHP'ye, MHP'ye oy isteyen zavallılara gereken cevabı vereceğiz" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir