'Aşırı hareketliliği avantaja dönüştürebilen bir ülkeyiz'

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Türkiye'nin bölgesindeki aşırı hareketliliği kendisi için avantaja dönüştürebilen bir ülke olduğunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin, bölgesindeki aşırı hareketliliği kendisi için avantaja dönüştürebilen bir ülke olduğunu söyledi.  

Hilton Oteli'nde düzenlenen Türkiye-Polonya İş Forumu'nda konuşan Zeybekci, Polonya ve Türkiye'nin bir çok açıdan birbirlerine benzediklerini söyledi. 

İki ülkenin büyüme rakamlarının da benzerlik gösterdiğini dile getiren Zeybekci, geçen yılın son çeyreğinde yüzde 4,4 büyüyen Türkiye'nin, bu konuda Polonya ile arasında yarım puanlık fark olduğunu kaydetti.  

Batı dünyasının kuruluşlarının Türkiye'ye ilişkin öngörülerinin tutmağını ifade eden Zeybekci, "Türkiye'nin büyümesi ile ilgili çok muhafazakar tahminlerde bulundular. O yüzden büyümeleri aşağı yönlü revizyonlara tabi tuttular" diye konuştu. Buna karşın "Türkiye'nin, bölgesindeki aşırı hareketliliği kendisi için avantaja dönüştürebilen bir ülke olduğunu" belirten Zeybekci, Türkiye'nin, en büyük sıkıntıların yaşandığı ülkelere bile ihracatını geliştirmeyi planlandığına işaret etti.  

Türkiye'nin en fazla ihracat yaptığı ikinci ülkenin Irak olduğunu kaydeden Zeybekci, bütün olumsuzluklara rağmen bölgeyle ticaret yapabilmesinin Türkiye'nin güçlü olduğunun göstergesi olduğunu dile getirdi. Zeybekci, Polonya'nın da bulunduğu bölgede benzer avantajları bulunduğunun altını çizdi.  

Konuk Bakan'ın konuşması 

Polonya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Janusz Piechocinski de işbirliği imkanlarının daha da geliştirilmesinin önemine işaret ederek, bunda KOBİ'lerin önemli payının olacağını söyledi. 

"Türkiye, insana yapılan yatırımların karşılığının alındığını gösteren bir örnek" değerlendirmesinde bulunan Piechocinski, Polonya'nın yeni oluşan küresel sistemde dostlarını unutmayacağını vurguladı.  

Türkiye ekonomisinin küresel kriz döneminde gösterdiği performansa vurgu yapan Piechocinski, "Küresel kriz ortamında dünyaya gelişme yönünde bir umut verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir