'Baktım Sisi de orada'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin açılışında Batılı devletlerin politikalarını ve medyasını eleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde akademik yıl açılış töreninde konuşma yaptı.

Toplantıda yaptığı konuşmada, Birleşmilş Milletler (BM) toplantısında neden masaya oturmadığını anlatan Erdoğan, Batılı devletleri eleştirerek  şöyle konuştu:

"16 gazeteci öldürüldü Gazze’de. Dünya medyasının sesi çıkmıyor. Türkiye’de olsa dünya medyası kıyameti koparır. Polisimizin en ufak ihlalini günlerce dillerine dolayanlar Mısır’da olanlar ses çıkarmazlar. Çünkü Mursi farklı bir insandı, onların dünyalarının insanı değildi. Egemen güçlerin istediği demokrasi değil. Geçen BM’de bizi bir masaya oturtacaklar. Devlet büyükleri orada. Getirin bakayım şu listeyi kimler var dedim. Baktım Sisi’de orada. Dedim ben bu masada oturmam. Ve tabii katılmadım benim sandalyem orada boş kaldı. Birileri değişik şeyler söyleyebilir ben haktan yanayım." 

"Bunlar hain ya"

"Sorumluluk yetkisini elimize alınca bunları değiştirdik. 12 yıllık süreçte eğitimden sonra sağlık dedik. Çok modern hastanelerimiz var. O terör estirilen yerde bile nasıl modern bir hastane. O açılışa Yüksekova  halkını tehdit ettiler, açılışa göndermediler, ölümle tehdit ettiler Bir hemşiremiz geldi, “Başbakanım her şey iyi güzel de şehir merkezine nasıl gideceğim korkuyorum” dedi. Bunlar hain yaa. Bunlar kendi halklarına hainlik içindeler. Sonra barış diyorlar.

Bakın havaalanı yapıyoruz onu bile yaptırmıyorlar. Müteahitler tehdit ediliyor. Size hizmet verecek yahu. Kürt kardeşlerim diyor yalan. Bırak da bitirelim şu havalimanını. Tamam bitir diyorlar, çalışıyoruz yine gelip makineleri yakıyorlar. İsteseler de bitireceğiz, istemeseler de bitireceğiz o havalimanını. 

"Ekmek almaya gitti diyorlar...Yalan"
Gezi’de hayatını kaybeden bir çocuğu günlerce malzeme yaptılar reklam için. 'Ekmek almaya gitti' diyorlar... Yalan. Çocuğu teröre ittiler, taş atarken fotoğrafları var. Diyarbakır’da Yasin Börü için seslerini çıkarmadılar. Yasin Börü ve arkadaşlarını görmezden geldiler. Bu vahşet anlayışını mümkün değil. Yasin Börü inancını yaşayan bir gençti.

"Bunlar terörist"

Batı medyasında Türkiye'ye karşı yalan haberlerle örülmüş bir psikolojik savaş var. Türkiye'de içeride olan gazeteci sayısı 7'dir. Bunlar terörist. Diyorlar ki yeniden yargılansın. Neden yargılansın bunlar senelerdir içerideler, suçları kesinleşmiş neden yeniden yargılansınlar. Algı operasyonu var.
Yabancı basın Türkiye'ye karşı algı operasyonu yapıyor. Sürekli imam hatip okulu açıyor, alkolü yasaklıyor diye haber yapan zavallılar var. Hendek atlattılar bunlar bize ya. İmam hatipliyi üniversiteye almıyordunuz, bir de Eyüp Lisesi’ni bitirdim. Kim ne yazarsa yazsın, hangi ihaneti yazarsa yazsın. Kobani’ye her türlü desteği verdik. 200 bin Kürt’ü Türkiye’ye kabul eden bu iktidar.
Biz yediriyoruz, biz giydiriyoruz. 400 milyon dolar harcama yaptık. Bize gelen yardım 200 milyon dolar. Tablo bu. Yardım elini uzatan biziz. Sizin için Kobani neden bu kadar önemli? ABD laf dinlemedi. Kobani’ye silah indirdi. Güvenlik ve özgürlük dengesini hassas bir şekilde yürütüyoruz.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir