'Başbakan olduğumda, o evrakları Taksim'de yakacağım'

Kurultaydaki konuşmasında CHP liderine eleştirilerde bulunan Genel Başkan adayı İnce, ''Başbakan olduğumda, istihbarat teşkilatındaki inanç, mezheple ilgili tutulmuş evrakları Taksim Meydanı'nda kendi ellerimle yakacağım'' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce, 18. Olağanüstü Kurultayı'nda konuştu. 

ATO Kongre Merkezi’nde partililere seslenen İnce, konuşmasına Hasan Hüseyin Korkmazgül'ün "Acılı bal eyledik" şiiriyle başladı.

"Genel başkan olduğumda CHP’nin genel merkezinin ışıklarını sabah kadar yanacak onun için buradayım" diyen İnce, "Seçim akşamları genel merkezlerin önünü cenaze evine değil, bayram yerine döndürmek için buradayım. Berkin’in anasını yuhalatan adamı oradan indirmek için oradayım
Çocuklarımızı istemedikleri okullara kaydedilmemesi için buradayım. Özgürlük diyenleri gazlatmamak için buradayım" ifadelerini kullandı.

"Başbakan olduğumda..."

Kurultayda konuşan CHP Genel Başkan adayı İnce, ''Milletvekili kardeşlerime sesleniyorum. Size anket yapıldı, ‘Kimi cumhurbaşkanı adayı görmek istersiniz?’ İçinizden bir Allah’ın kulu, 130’dan biriniz Ekmeleddin İhsanoğlu yazdınız mı?'' diye sordu. İnce, ''Başbakan olduğumda, istihbarat teşkilatındaki inanç, mezheple ilgili tutulmuş evrakları Taksim Meydanı'nda kendi ellerimle yakacağım'' dedi.

"İlk iki seçimde seçilemeyen gider!"

Artık bu partide başkanın ne zaman istifa edeceğini tüzük yazacak, başkan partiyi birinci partiyi yapamazsan gidersin yazacak. Bu sayın Kılıçdaroğlu için de geçerli olacak benim için de geçerli olacak İlk iki seçimde seçilemeyen gider!

Artık millet CHP’nin genel başkanı ne zaman gidecek diye bekleyemeycek. Hiçbir genel başkan iktidar yapamazsan gidersin tüzüğü karşısında, anlamsız bir oy kaybından söz edemeyecek. Artık CHP rakiplerinin karışma ihtimalinden Arınç ve Erdoğan’ın kavgasından medet uman bir parti olmayacak

"Bu milletin sol değerleriyle daha mutlu olacağına inanıyoruz"

Sağ ve sol açılımını tartışmalıyız. Sağa yatkın kişiyi seçelim, oylar çantada keklik. Bu sağcıyı öne sürdüm hadi şimdi oltaya diyoruz. Bu mantığı doğru bulmuyorum. Bu milletin sol değerleriyle daha mutlu olacağına inanıyoruz. 90 yıllık parti, kendi başkentinden bir aday bulamıyorsa yazıklar olsun!
Ben şimdi CHP’nin parti meclisine girersem beni CHP’li sanarlar diyeni aday yapıyorsak hepimize yazıklar olsun! Partiye yeni isimler kazandırmaya evet ama değerlerimizden uzaklaşmaya hayır!

Artık Cumhuriyet Halk Partisi rakiplerinin karışma ihtimalinden, Bülent Arınç ile Tayyip Erdoğan'ın kavgasından, Abdullah Gül ile çekişmesinden medet uman bir parti olmayacak.

Halk muhafazakar, halk sağda, oy sağda, o zaman sağdan bir aday bulalım, oylar da çantada keklik olsun bize gelsin mantığı doğru mantık değildir. Bir, seçmene karşı saygısızlıktır. İki, seçmene hiledir. Seçmene diyoruz ki 'ben sağcı değilim, ama seni kandırmak için bu sağcıyı öne sürdüm, hadi gel şimdi oltaya' diyor. Bu mantığı doğru bulmuyorum.

Bu konularda ilginizi çekebilir