'Ben Türk oğlu Türküm'

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Benim babam, dedem bu toprağın evlatları, başka topraklardan değil. Uzaklardan falan değil, buradan, Anadolu'nun göbeğinden. Ben Türk oğlu Türküm" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İhsanoğlu, seçim gezisi kapsamında Ankara'da Sincan, Etimesgut ve Gölbaşı ilçelerini ziyaret etti.

Ekmeleddin İhsanoğlu, Sincan Lale Meydanı'nda yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin sınırlarının kevgire döndüğünü, Hatay'daki vatandaşların korktuğunu, kan ağladığını savundu." 

Diyarbakır'da Türk bayrağının indirildiğini hatırlatan İhsanoğlu, "Bir soysuz, bir bedbaht Türk bayrağını gönderden indirdi ve kaçtı. Hala tutamadılar. 'Teşhis ettik' dedi birisi. Yakalasana. Demek ki yakalamak istemiyorsun. Bu kadar acziyet içerisinde olunur mu" ifadesini kullandı. 

İhsanoğlu daha sonra konvoyla Eryaman'a geçti. Burada konuşan İhsanoğlu, devletin, hükümetin, iktidarın bütün imkanlarına sahip olanların, "mağdur olduğunu" söylediğini kaydederek "Allah aşkına mağdur olan kim? Biz mi mağdur, o mu mağdur? Biz 9 bin lira bağışla çalışıyoruz. Gönüllülerle beraber çalışıyoruz" diye konuştu.

Süleyman Demirel, Turgut Özal, Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş gibi birçok liderle çalıştığını belirten İhsanoğlu, şunları söyledi:

"Bu hükümetin, ilk başladığı zaman, doğru başladığı zaman yanındaydım. Bana kuruculuk teklif ettiler. Ben teşekkür ettim onlara ama dostluk devam etti. Benim kimseyle küskünlüğüm yok. Ben bu vatana hizmet etmek için bu görevi kabul ettim. Sandığa gidiniz ve herkesi götürün. Ve herkesle sevgi, saygı içerisinde konuşun."

Askerlik fotoğrafını gösterdi

Devletin tepesinin sorun üretme değil, çözme yeri olduğunu vurgulayan İhsanoğlu, "Orada sigortayı attıran biri olursa o devlet çöker. Adalet mülkün temelidir diyoruz, adaletin, mülkün temeline su kaçtı. Yargı, kolluk kuvvetleri tarafsızlığını kaybetti. Din, siyaset birbirine karıştı. Biz bunları tekrar ayıracağız. Onun için lütfen herkes oyunu kullansın" dedi.

Konuşma sırasında, mitinge katılan İhsanoğlu'nun askerlik arkadaşı, İzmir Bornova Topçu Tugayı'nda çekilmiş bir fotoğrafı İhsanoğlu'na verdi.

Fotoğrafı, kendisini dinleyen vatandaşlara gösteren İhsanoğlu, şöyle konuştu: "Böyle iftira atan, sosyal medyadan, şuradan, buradan, yandaşlar falan utanmıyorlar mı? Benim babam, dedem bu toprağın evlatları, başka topraklardan değil. Uzaklardan falan değil, buradan, Anadolu'nun göbeğinden. Ben Türk oğlu Türküm. Ben Yozgat'ın evladıyım. Evet yurt dışında doğdum, iftihar ediyorum. Ben Türklüğüme, milletime, vatanıma, kültürüme, devletime hizmet ettim, etmeye de devam ediyorum. Bu devlet bana üstün hizmet madalyası verdi hizmetlerimden dolayı. Başka bir şeyden dolayı değil, Türkiye'ye hizmet ettiğim için."

"Ekmeğimizi büyütmek istiyoruz"

İhsanoğlu daha sonra Gölbaşı'nda halka hitap etti. Musul Başkonsolosluğunda görevli 59 kişinin bir terör çetesinin elinde rehin olduğunu, Irak'taki, Suriye'deki Türkmenlerin sahipsiz kaldığını savunan İhsanoğlu, "Gazze'deki kardeşlerimizle de uğraşalım. Gazze için yapılan telefon kadar, Türkmen kardeşlerim için kaç telefon yapıldı" diye sordu

Doğu Türkistan'da Uygurların ramazanda oruç tutamadığını belirten İhsanoğlu, Uygurların lideri Rabia Kadir Hanıma Türkiye'de vize verilmediğini ileri sürdü.

Türkiye'de sosyal yardımları Turgut Özal'ın başlattığını anlatan İhsanoğlu, "Hiç kimse babasının çiftliğinden nafaka vermiyor, minnet etme hakkı yoktur. Devletin size verdiği haktır. Sosyal devletin, dayanışmanın gereğidir. Bu elbette devam edecek. Biz istiyoruz ki bunu biraz daha büyütelim. Yani biz, ekmeğimizi biraz daha büyütmek istiyoruz" dedi. 

İhsanoğlu, konuşmasını "Ne mutlu Türküm diyene. Bunu diyemeyenlere hiçbir şey demiyorum" diyerek tamamladı.