'Beyaz Show'a terör soruşturması

Kanal D'de yayınlanan Beyaz Show programına "terör örgütü propagandası" yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Cuma günü Kanal D'de yayınlanan Beyaz Show'da "terör örgütü propagandası" yapıldığı gerekçesi ile soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan bugün yapılan yazılı açıklamada, "8 Ocak tarihinde Kanal D televizyon kanalında yayımlanan Beyaz Show isimli programda terör örgütü propagandası yapıldığı iddiası ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca 9 Ocak tarihinde soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Açıklamada, program sorumlusu, canlı yayına bağlanan ve program sunucusunun soruşturma kapsamına alındığı belirtildi. Programa katılan ve kendini Diyarbakır'da görevli bir öğretmen olarak tanıtan Ayşe Çelik, "Burada yaşananlar medyada çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. Biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün duyun artık bize el verin. İnsanlar, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın... Bomba sesleri, kurşun sesleri... İnsanlar, çocuklar açlıkla susuzlukla mücadele ediyor. Lütfen duyarlı olun sessin kalmayın" demişti.

Program sunucusu Beyazıt Öztürk programın ardından Kanal D haber programına katılarak özür diledi ve iddia edildiği şekilde "terör propagandası amacı" olmadığını söyledi.

PKK'nın güneydoğudaki bazı il ve ilçelerdeki şehir yapılanmalarına karşı 14 Aralık'ta geniş çaplı operasyon başlatılmıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Güneydoğu Anadolu'da devam eden hendek operasyonlarının süreceğini, güvenlik güçlerinin hem dağları hem de şehirleri temizlemekte olduklarını, 2015 yılında 3,100 PKK'lının öldürüldüğü bilgisini vermişti.