'Biden' benim için tarih olur'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın açıklamalarına ilişkin, "Bu konuda eğer Biden bu tür ifadeler kullandıysa Biden benim için tarih olur. Asla benim böyle ifadelerim olmamıştır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sınırların şu anda adeta tehdit altında olduğunu ifade ederek, "Şu anda Kobani'de olan, yarın belki Haseki'de olacak, belki daha farklı sınırımıza yakın bölgelerde olacak. Dolayısıyla tüm bu gelişmelere karşı tabii ki Türkiye Cumhuriyeti olarak da bizler tedbirlerimizi azami ölçüde almış bulunuyoruz" dedi.

Bayram namazını Sultanahmet Camisi'nde kılan Erdoğan, çıkışta basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Erdoğan, herkesin Kurban Bayramı'nı tebrik ettiğini belirterek, "Bu vesileyle bütün milletimin, İslam dünyasının, tüm insanlığın bayramını tebrik ediyor, barışa ve insanlığın şu anda içinde bulunduğu sıkıntıların aşılmasına vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Özellikle son dönemlerde bölgede, Suriye'de ve Irak'taki gelimeler nedeniyle hassasiyetlerinin ve bölgenin sıkıntılarının çok açık ve net ortada olduğunu dile getiren Erdoğan, bu bayramı bayram gibi yaşamayı Allah'tan niyaz ettiğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ne yazık ki son yıllarda İslam dünyasında İslam'ın asli kimliğiyle uyuşmayan bir tablo yaşandığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Öldüren Müslüman, öldürülen Müslüman böyle bir tabloyu yaşıyor. Allahu ekber nidalarıyla insanların öldürülmesi ve ölmesi, tahammül edilir, katlanılır bir şey değildir. Bunun bizim dinimizde katiyen bir yeri de yok. Şu anda sınırlarımız malum adeta tehdit altında, bunları görüyoruz. Şu anda Kobani'de olan, yarın belki Haseki'de olacak, belki daha farklı sınırımıza yakın bölgelerde olacak. Dolayısıyla tüm bu gelişmelere karşı tabii ki Türkiye Cumhuriyeti olarak da bizler tedbirlerimizi azami ölçüde almış bulunuyoruz. Bunlarla ilgili olarak da atılması gereken adımları, ulusal ve uluslararası bazda da hazırlıklarımızı yaptık, yapıyoruz. Bildiğiniz gibi en son Cumhurbaşkanlığı makamında da bir üst düzey Ulusal Güvenlik Toplantımızı da yaptık. Buna göre bir yol haritasını da takip ediyoruz."

"IŞİD neyse PKK da odur"

Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bizim için IŞİD neyse PKK da odur" dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şu anda sınırlarımız malum adeta tehdit altında bunları görüyoruz. Şu anda Kobani'de olan yarın belki Haseki'de olacak, belki Artvin'de belki daha farklı sınırımıza yakın bölgelerde olacak. Dolayısıyla tüm bu gelişmelere karşı tabii ki Türkiye Cumhuriyeti olarak da bizler tedbirlerimizi azami ölçüde almış bulunuyoruz. Bunlarla ilgili olarak da atılması gereken adımları ulusal ve uluslararası bazda da hazırlıklarımızı yaptık yapıyoruz" dedi.

Erdoğan, "Süleymanşah, vatan topraklarımızdır. Orada şu anda 40 Mehmetçiğimiz var. Onların kılına herhangi bir şeyin gelmesi halinde silahlı kuvvetlerimiz başta olmak üzere orada atacağımız adımlar malumdur, orada herhangi bir şeyde asla tereddüt etmeyiz, edemeyiz" diye konuştu.

Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Biden'in eleştirilerini anımsatan gazeteciye, "Bu konuda eğer Biden bu tür ifadeler kullandıysa Biden benim için tarih olur" yanıtını verdi. Erdoğan, "Sayın Biden eğer Harvard'ta böyle bir şey söylediyse bizden özür dilemesi lazım. Öyle ufak tefek çevresinden dolaşarak yapılacak açıklamalar bizim kabulümüz değildir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bakın şu anda Suriye'de bu olaylar olurken işte Suruç'ta, öbür tarafta bakıyorsunuz Şırnak'ta molotoflarla bütün el bombalarıyla vesaire yakıyorlar, yıkıyorlar falan bütün devletin, kamunun her türlü menkul, gayrimenkulerine saldırılar var. Bunlarla ne elde edecekler. Bunlara karşı bizim sessiz kalmamız mümkün değil. Ve çok daha enterasanı önce bizim Mehmetçiğimizi taşlayan bir milletvekilinin, bir zihniyetin olduğu ülkede yaşıyoruz. Bunu bir kenara koymak mümkün değil" şeklinde konuştu.

"Kesinlikle başta IŞİD olmak üzere hiçbir terör örgütüne bizim en ufak bir yardımımız olmamıştır" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunu kimse ispatlayamaz. Yabancı savaşçılar asla bizim ülkemizden Suriye'ye girmemiştir. Turist pasaportuyla bizim ülkemizden Suriye'ye geçer ama silahlı olarak geçtiğini kimse söyleyemez" ifadelerini kullandı.

Bayram namazını Sultanahmet Camisi'nde kıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sabah saatlerinde Üsküdar Kısıklı'daki konutundan ayrılarak, Sultanahmet Camisi'ne geldi. 

A kapısından camiye giren ve bayram namazını kılan Erdoğan, vatandaşlarla bayramlaştı. Vatandaşlar Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu ve fotoğrafını çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti genel başkan yardımcıları Süleyman Soylu ve Ekrem Erdem, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Selami Altınok ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir eşlik etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir