'Bir saksı seçmenin gayreti içindeler'

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayını eleştiren Erdoğan, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin vitrinine adeta bir vazo bir saksı seçmenin gayreti içerisindeler'' diye konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor. Cumhurbaşkanlığı vizyon belgesini cuma günü kamuoyuyla paylaşacaklarını söyleyen Erdoğan, cumhurbaşkanı seçildiği takdirde neler yapacağının bu belgede yer alacağını, yazıya döküp belgeleştirdiklerini belirtti. Erdoğan, cuma günü açıklayacağı vizyon belgesinden sonra alanları daha kalabalık dolduracaklarını da iddia etti.

Önceki yıllarda yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Başbakan Erdoğan, ''27 Nisan bildirisi Meclis'in cumhurbaşkanı seçeceği dönemde yayımlandı. 27 Nisan bildirisini geldiği yere geri gönderdik'' dedi. Muhalefetin cumhurbaşkanı adayını eleştiren Erdoğan, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin vitrinine adeta bir vazo bir saksı seçmenin gayreti içerisindeler'' ifadesini kullandı.

"Eğer seçilirsem, tarafsız cumhurbaşkanı olmayacağım"

Erdoğan, "Eğer bu kardeşiniz seçilirse, tarafsız cumhurbaşkanı olmayacak. İki taraf var, bir millet, iki devlet. Milletin tarafında olan bir cumhurbaşkanı" şeklinde konuştu.

"Bizim adaylık sürecimiz Anayasaya uygundur"

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

Şu anda tuturmuşlar 'Başbakan istifa etsin'. Bunlar Anayasa'yı da okumuyorlar" diyen Erdoğan şöyle devam etti. "Anayasa, aday olduğu zaman değil, Cumhurbaşkanı seçildiği zaman parti ve Meclis'le ilişiğinin kesileceğini söylüyor. Bizim adaylık sürecimiz Anayasaya uygundur, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hiç kimse de komik arayışların içine girmesin.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik, "İzzetli bir mağlubiyet zelil bir galibiyetten iyidir. Kaybedersiniz ama izzetinizle kaybedersiniz. Hem kaybetmek hem de izzetinizi yitirmek olabilecek en kötü şeydir. MHP, CHP ve Pensilvanya'nın peşine takılarak hem seçimi kaybetmeyi hem de bir kez daha bu yönetim idaresinde izzetini kaybetmeyi göze aldılar.

Üzülerek ifade etmeliyim ki ne yazık ki içimizde de hala parelel yapıya karşı gereken tepkiyi koymayanlar var. Kimi belediyelerde, kurumlarda, bakanlıklarda cesaretle bu işin üzerine gidilmediğini görüyoruz. Deve kuşu kafasını kuma gömer, hiç kimseyi göremediği için onu da hiç kimsenin göremediğini zanneder. Milletim kimin ne yaptığını çok iyi, çok güzel görüyor. Milletim kimin sessiz, tepkisiz kaldığını, kimin kafasını kuma gömerek ihanete göz yumduğunu, ortak olduğunu görüyor ve biliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir