'Bölgesel yönetim mesajımızı aldı'

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Erbil'de yaptığı görüşmeden sonra "Bölgeyle ilgili hem vizyonumuzu hem de kaygılarımızı paylaştık. Bölgesel yönetim mesajımızı aldı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ERBİL - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetiminin başkanı Mesut Barzani ile yaptığı görüşmesine ilişkin, "Türkiye'nin beklentileri çok açık. Kendileriyle bölgeyle ilgili hem vizyonumuzu hem de kaygılarımızı açık bir şekilde paylaştık. Bölgesel yönetim mesajımızı aldı" dedi.
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Barzani ile 3,5 saatlik görüşmesinin ardından Erbil Valisi Nevzat Hadi ile teravih namazını kılmak için Celil El-Hayat Camisi'ne gitti.
Namazın ardından basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Davutoğlu, şöyle konuştu:
"Türkiye'nin beklentilerini çok açık bir şekilde Barzani yönetimine ilettik. Bölgesel yönetimle öncelikle Suriye başta olmak üzere terörle mücadele konularında görüşmeler yaptık. Türkiye'nin beklentileri çok açık. Kendileriyle bölgeyle ilgili hem vizyonumuzu hem de kaygılarımızı açık bir şekilde paylaştık. Birlikte atılacak adımlar üzerine anlayış birliğimiz var. Ayrıca gelecekle ilgili kaygılarımızı da paylaştık. Bölgesel yönetim mesajımızı aldı."

Davutoğlu, yarın da Erbil'de temaslarına devam edecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir