'Bu kurultay kimseyi tasfiye kurultayı değil'

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'na ilişkin konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı, "Bu kurultay kimseyi tasfiye kurultayı değil. Sayın Kılıçdaroğlu'na destek veriyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEVŞEHİR - CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, partisinin Nevşehir'de yapılan il başkanları toplantısında alınan karara ilişkin, "Buraya açıklama yapmak için gelen arkadaşlarımızın büyük bir kısmı, kendi delegasyonlarıyla görüşme imkanı buldu. Onun için de burada yapılan açıklama, 78 il başkanının açıklaması, büyük oranda bağlayıcıdır" açıklamasında bulundu.

Gülşehir ilçesindeki il başkanları toplantısına katılan Salıcı, yaptığı açıklamada, Kurultay sürecinin hızlı geliştiğini, dolayısıyla hızlı bir şekilde il başkanlarını toplantıya çağırdıklarını belirtti. 

Toplantıya katılan il başkanlarının, ulaşabildikleri birçok delegenin görüşünü aldığını ifade eden Salıcı, şunları kaydetti: 

"78 il başkanının açıklaması, büyük oranda bağlayıcıdır"

 "CHP'de il başkanları, bu tür kritik süreçlerde kendi delegeleriyle görüşürler, ilçe başkanlarıyla görüşürler. Burada süreç biraz hızlı gelişti. Cumhurbaşkanı seçimi ayın 10'unda sonuçlandı ve kurultay kararı alındı. Dolayısıyla il başkanlarını biz hızlı bir şekilde toplantıya çağırdık. En azından genel başkanlık konusuyla ilgili kendi tavırlarını netleştirsinler diye. Buraya açıklama yapmak için gelen arkadaşlarımızın büyük bir kısmı kendi delegasyonlarıyla görüşme imkanı buldu. Onun için de burada yapılan açıklama, 78 il başkanının açıklaması, büyük oranda bağlayıcıdır. Delegasyonda da böyle bir eğilim var. Bunu çok açık ve net görüyoruz. Zaten delegasyonda böyle bir eğilim olmasaydı il başkanları delegasyona rağmen buraya gelip bu açıklamayı yapmazlardı." 

"Bu Kurultay kimseyi tasfiye kurultayı değil" 

Sosyal demokrat, soldan yana olduğu ve Türkiye'yi kucaklayan CHP'yi, tüm Türkiye'de etkin, iktidar adayı bir partiye dönüştürme mücadelesi verdiği için Kılıçdaroğlu'nun arkasında olduklarını vurgulayan Salıcı, Kurultay'da herkesin kendi görüşünü ortaya koyacağını, delegelerin de bu siyasi anlayışlardan birini tercih edeceğini kaydetti.  

"Bu Kurultay'da genel başkanın temsil ettiği bir siyasi çizgi var ve o siyasi çizgiye uygun, uyumlu genel başkanlık yürüttüğü için Sayın Kılıçdaroğlu'na destek veriyoruz. Arkadaşlarımız bu Kurultay'da kendi önerilerini ortaya sunacaklar. Kurultayımız bu bakış açılarından, bu siyasi anlayışlardan birisini tercih edecektir. Bu kimseyi disiplin yoluyla partinin dışına atma kurultayı değil. Böyle bir çaba içerisinde kimse olmayacaktır." 

Bu konularda ilginizi çekebilir