'Bu saray Erdoğan’ın sarayı değil'

Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yönelik eleştirilere, "Bu saray Tayyip Erdoğan’ın sarayı değil. Burası Türk milletinin sarayıdır" yanıtını verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki törende, Saray'a yönelik eleştirilere bir kez daha yanıt veren Erdoğan, 
"Burası Tayyip Erdoğan'ın sarayı değil, burası Türk milletinin sarayıdır. Bu saray sadece Türk milletinin kendi imkanlarıyla inşa edilmiş olan bir saraydır. Bu sarayın içerisinde sadece cumhurbaşkanlığının görevlileri çalışacaktır, millet burada ağırlanacaktır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"Cevabı bu Saray verecek"

'Şu anda acaba Türkiye Cumhuriyeti Devleti nereden yönetiliyor, yönetildi?', bu soruyu soranlara bir cevap vermek gerektiğinde işte bu cevabı, bu duruşuyla bu saray verecektir."Biliyorsunuz, neler söylediler, neler söylüyorlar, neler söylemeye devam edecekler. Varsın söylesinler, hiç umurumuzda değil. Biz büyük bir devlet olmanın gayreti içerisindeyiz ve bu gayretimizi de sürdüreceğiz.

Nobel'e objektiflik eleştirisi

Konuşmasında ödül alan sanatçılara tek tek teşekkür eden Erdoğan, Nobel'i objektif olmamakla eleştirdi. Erdoğan şöyle konuştu:

Nobel, kararlarını objektif mi veriyor? Asla. bunları bizzat gördük, görüyoruz ve yaşıyoruz. Uluslararası kurumlar, Birleşmiş Milletler, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, kararlarını objektif mi veriyor Asla. Yine söylüyorum, dünya 5'ten büyüktür. 5 ülke sadece Hristiyanlardan oluşuyor. Aralarında Müslüman yok. Suriye’de 300 bin, 500 bin kişi öldü, umurlarında mı? Türkiye, 1 milyon 600 bin insanı kabullenmiş. Ya o lafı bırak, Türkiye’ye ne kadar destek verdin. Afrika’nın elmaslarını, altınlarını araştırıyorlar. Başka yaptıkları bir şey yok.

Tüm dünya bu 5 ülkenin içinde herhangi birinin dudak arasına mı bakacak? Eğer 'Hayır' derse mesele bitmiştir. Tüm dünya ona mahkum. Böyle bir zulüm olabilir mi? Adaletin beklendiği bir yerde adalet yok, sadece zulüm var ve bu zulüm acımasızca devam ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir