'Çarşı' davasında ara karar açıklandı

Gezi Parkı eylemleriyle ilgili Beşiktaş taraftar grubu "Çarşı" üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 kişinin yargılandığı duruşma 2 Nisan 2015'e ertelendi. 27 sanık hakkındaki yurtdışına çıkma yasağı kaldırıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gezi Parkı olaylarına ilişkin dün sabah aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'nın mensuplarının da bulunduğu 35 kişinin Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda yargılandığı davada karar açıklandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 35 tutuksuz sanığın hazır bulunduğu davanın duruşmasında mahkeme heyeti, 27 sanığın savunmasını aldı. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının da taleplerini dinledi. 

Yurt dışına çıkış yasakları kaldırıldı

Taleplere ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, savunması alınan sanıkların yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasına ve duruşmalardan vareste tutulmasına hükmetti.  

Mahkeme heyeti, sanıklardan Yusuf Demirci'nin avukatı Volkan Bahadır'ın "Çarşı" adıyla terör örgütü olup olmadığı konusunun MİT, emniyet ve jandarmaya sorulması yönündeki talebini reddetti. 

"Darbe gücümüz olsaydı, Beşiktaş’ı şampiyon yapardım"

Savunma yapan Beşiktaş tribün liderlerinden Cem Yakışkan, Gezi Parkı eylemleri sırasında Twitter hesabının olmadığını ifade ederek, “Kimseyi yönlendirmedim” dedi.

Cem Yakışkan, "Darbe gücümüz olsaydı, Beşiktaş’ı şampiyon yapardım" diye konuştu.

Yakışkan, "Mesele birkaç ağaç meselesi değil" sözlerinin de kendisine ait olmadığını dile getirdi.

Diğer tribün liderlerinden Numan Bülent Ergenç, taraftarları Başbakanlık Ofisi’ne yürüttüğü iddiasına ise "1 Haziran’daki yürüyüşte Tekirdağ’daydım. Örgüt kurma suçuyla ilgili bilgim yok" dedi.

50 yıla kadar hapis istemi

İddianamede, tüm şüpheliler hakkında ''Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

İddianamede ayrıca şüpheliler hakkında ayrı ayrı ''örgüt kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmak", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak", "sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin taşınması ve bulundurulması", "görevi yaptırmamak için direnme", "kamu malına zarar verme", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet'' gibi çeşitli suçlardan 2 yıldan 50 yıla kadar değişen hapis cezaları isteniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir