'Cemeviyle ilgili görüş oluşturmadık, yargı kararları var'

TBMM Başkanı Çiçek, yaptığı açıklamada, "Meclis Başkanlığı olarak biz yeni bir görüş oluşturmuş değiliz. Açılmış bir dava var. Dava hukukidir. Dolayısıyla verilmiş yargı kararları var" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

   
ANKARA - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis'in cemeviyle ilgili mahkemeye sunduğu dilekçeye ilişkin, "Meclis Başkanlığı olarak biz yeni bir görüş oluşturmuş değiliz. Açılmış bir dava var. Dava hukukidir. Dolayısıyla verilmiş yargı kararları var. O kararlar çerçevesinde yazılmış bir cevaptır" dedi.

Çiçek, "Haydar Aliyev Dünyasında Kültür ve Sanat" konulu konferansa gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TBMM'de Cemevi açılmasıyla ilgili tartışmaların sorulduğu Çiçek, Meclis Başkanlığı'nın tutumuyla ilgili bugün yazılı bir açıklama yaptıklarını hatırlatarak, "Meclis Başkanlığı olarak biz yeni bir görüş oluşturmuş değiliz. Yeni bir kanaat ortaya koymuş değiliz. Konumumuz da buna müsait değil zaten. Açılmış bir dava var. Dava hukukidir. Dolayısıyla verilmiş yargı kararları var. O kararlar çerçevesinde yazılmış bir cevaptır. Onun dışındaki kısım bizi aşan bir husustur. Meseleye öyle bakmak lazım" dedi.

AK Parti milletvekili Mustafa Şentop'un anayasa çalışmalarıyla ilgili açıklamalarının da hatırlatıldığı Çiçek, anayasanın uzlaşarak çıkacağını kaydetti. Çiçek, "Başlangıçta mutabık kalınan husus budur. Bence biraz daha fazla gayret etmemiz, konu üzerinde yoğunlaşmamız ve çaba göstermemiz, milletin ümidini boşa çıkarmamamız lazım. Bunun için de herkese sorumluluk düşüyor. Önemli de bir noktaya geldik. Burada bir uzlaşma sağlanırsa ondan sonraki kısım daha kolay yazılabilir hale gelecektir" diye konuştu.

Çiçek, adının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yozgat'ta bir baraja verilmesiyle ilgili soruyu yanıtlarken de "Benim için sürpriz oldu doğrusu. Haberim hiç yoktu. Bana da sonradan haber verdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Benim için de ailem için de önemli bir mazhariyettir. Siyasette aldığım en anlamlı ödüldür. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.