'Davutoğlu gerçekten başbakan mı?'

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan Davutoğlu'nun "Aklına ihtiyacımız yok" çıkışına yanıt geldi. “Davutoğlu gerçekten başbakan mı?” diyen Kılıçdaroğlu, “Hangi gerekçeyle Öcalan’ın aklına ihtiyaç duyuyorsunuz?” dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, silahlı saldırıda yaralanan ve Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kobani protestolarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP lideri, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "yeni tezkere önerisi" eleştirilerine de yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, hükümete şu sözlerle yüklendi:

Davutoğlu gerçekten başbakan mı? Sayın Cumhurbaşkanı da konuşma yaptı, kim başbakan? Akıl akıldan üstündür. Ortak akıl diye bir kavram vardır. İstişare dediğimiz bir kavram vardır. Aklımıza ihtiyacı olmadığını ifade etti. CHP’nin görüşüne CHP’li olmayanların bile saygısı vardır.

Bir gün önce Kılıçdaroğlu ne düşünüyor diye soru sormuştu. O zaman niye soruyor. ‘Aklına ve şeyine ihtiyacım yok’ diyor. Aklı anladık da şey kısmına açıklık getirmesi gerekiyor.

Atalay'a eleştiri

İçişleri Bakanısın, şikayet ediyorsun. Çözüm merciinde olan bir insan şikayet eder mi? 'Vatandaşlar birbirini öldürmüş, benim bin günahım yok. Ben Başbakanım, İçişleri Bakanıyım ve koltuğumda oturuyorum'. Bu, insanın aklıyla alay etmek demektir.

Bu konularda ilginizi çekebilir