'Dedikodularla halkta korku yaratılmak isteniyor'

Gülten Kışanak, şebeke suyuna zehir karıştığı iddialarına ilişkin, dedikodularla halkta korku ve panik yaratılmak istendiğini, şebeke suyunun gönül rahatlığıyla içilebileceğini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, şebeke suyuna "zehir" karıştığı dedikodularıyla halkta korku ve panik yaratılmak istendiğini, musluktan gönül rahatlığıyla su içilebileceğini belirtti.

Kışanak, yaptığı yazılı açıklamada, kentin şebeke suyuna "zehir" karıştığı yönünde iddiaların dün akşam halk arasında konuşulduğunu ifade etti. Son zamanlarda yaşanan olaylar nedeniyle her türlü provokasyonun olabileceğini belirten Kışanak, vatandaşlardan bu tür iddiaları dikkate almamalarını istedi.

Diyarbakır'ın, sadece Türkiye'de değil, dünyada suyunu musluğundan içen ender kentlerden biri olduğunu ifade eden Kışanak, su analizlerinin düzenli olarak yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Diyarbakır, DİSKİ Genel Müdürlüğümüzün başarılı çalışmaları sayesinde modern içme suyu arıtma tesisine ve Avrupa Birliğinden akredite olmuş donanımlı su kontrol laboratuvarına sahiptir. Su analizlerinin yapıldığı laboratuvarımız çalışmalarını İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleriyle paralel yürütmektedir. Dolayısıyla içme suyumuzda bırakın zehri, insan sağlığını tehdit edecek hiçbir zararlı maddeye rastlayamazsınız."

Kışanak, şebeke suyunda zehir olması durumunda çok sayıda kişinin tedavi için hastanelere başvurması gerektiğini ancak hastanelerde bu şikayetle tedavi edilen kimse bulunmadığını bildirdi.

Hızla yayılan bu tür dedikodulara itibar edilmemesini isteyen Kışanak, "Bu tür asılsız dedikodularla halkta korku ve panik yaratılmak isteniyor. Suyu, musluktan gönül rahatlığıyla içiniz" ifadesini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir