'Devletimizi kudretli kılmak için yürüyoruz'

Başbakan Davutoğlu, "AK Parti iktidarları olarak bizler sadece büyük ideallere yürümüyoruz, devletimizi kudretli kılmak için yürüyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yenikapı'daki etkinlik alanında düzenlenen İstanbul'un fethinin 562. yılı kutlamalarında yaptığı konuşmada, fetih aşkını, sevdasını milyonlarla Yenikapı'ya taşıyan İstanbullularla gurur duyduğunu söyledi.

Fatih Sultan Mehmet Han hazretlerinin sadece bir hayale, hedefe, bir rüyaya yürümediğini, hesabını yaparak bütün Avrupa'yı şaşırtacak şekilde aşılmaz denilen surların önüne Türk toplarının döküldüğünü dile getiren Davutoğlu, "Devlet öyle bir kudrete sahip olmalı ki kendi silahını kendi yapsın, kendi vatandaşını kendi beslesin, kendi ekonomisini kendi kursun, kendi uçağını kendi yapsın. İşte AK Parti iktidarları olarak bizler sadece büyük ideallere yürümüyoruz, devletimizi kudretli kılmak için yürüyoruz" diye konuştu.

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti izzet sahibi oldu"

Davutoğlu, 2002'de iktidarı devraldıklarında IMF'ye borç olduğunu, bir piyade tüfeğinin bile yapılamadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu devlete kudreti, izzeti kim geri verdi? Şu anda kendi piyade tüfeğini yapamayan bir ülkeden kendi ATAK helikopterini yapan bir ülke haline geldik. Kendi milli bölgesel uçağımızın start düğmesine de bastık. Biraz önce gökyüzünde kahraman pilotlarımızı izlediniz. Size söz veriyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında bu semada uçan uçaklar yüzde yüz Türk yapımı olacak. Aynen İstanbul surlarını döven toplar gibi. Birileri bizim öz güvenimizi yıkmak istiyor. Bir araya gelerek, 7 Haziran'da Türkiye'de öz güven devrimi yaşatan, Türkiye'yi kudretli kılan kadrolara karşı bir tuzak kuruluyor. Bu tuzağı kuranlara ders verecek misiniz? İşte davamız bu. 12 yıl içinde milletimize öz güven aşıladık. Her alanda, sağlıkta, ulaştırmada, savunma sanayisinde"

 "Dünyaya şefkat dersi verecek miyiz?"

Bu şehrin Suriye'den gelenlere bağrını açtığını belirten Davutoğlu, "Bağrımızı mazlumlara açacak mıyız, dünyaya bir şefkat dersi verecek miyiz? Şimdi Kılıçdaroğlu diyor ki, 'mazlumları Esed'e geri verelim. Dersaadet'e sığınan, milletimize, tarihimize, vicdanımıza, adaletimize, şefkatimize sığınmıştır. Kim olursa olsun, hangi dinden, hangi mezhepten, hangi inançtan, hangi etnik kökenden olursa olsun bu aziz şehre gelen hürdür, azizdir" dedi.

İstanbul'un, 1990'lı yıllarda devlet zaaf içindeyken çöplere mağlup düştüğünü anımsatan Davutoğlu, insanca bir hayat standardını sağladıklarını söyledi. "Şimdi yeni bir seçime giderken bütün İstanbul'a söz veriyoruz. Diyoruz ki İstanbul tarihte olduğu gibi dünyanın merkez şehri olacak. Dünya İstanbul'a bakacak, İstanbul'a göre adım atacak" diyen Davutoğlu, kentte yapılan büyük projeleri hatırlattı.

Yeni ve küresel bir merkez olarak İstanbul'u inşa edeceklerini dile getiren Davutoğlu, "Aziz İstanbullular, bu kutlu yürüyüşe var mısınız? Kudretli ve şefkatli yeni Türkiye'yi inşa yolunda yanımızda mısınız? 7 Haziran'da destan yazacak mıyız? Yeni bir fethin kapısını açacak mıyız? Söz mü?" dedi.

Kalabalığın "Söz" demesi üzerine Davutoğlu, İstanbul'un sözünün altın kuvvetinde olduğunu söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir