'Doğan görünümlü şahin' benzetmesi

Grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, Başbakan Davutoğlu için ''Her fırsat ve zeminde doğan görünümlü şahin otomobil gibi ses çıkarmaktadır'' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli'nin hedefinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu vardı. Erdoğan'ın kadın erkek eşitliği konusundaki açıklamalarına tepki gösteren MHP Lideri, ''Devletin en tepesinde cinsiyetçi körlüğe kapılmış birisinin bulunması milletimiz adına ilave külfet ve talihsizliktir'' dedi.

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı şu sözlerle eleştirdi:

"Erdoğan 24 Kasım günü hem de kadınların yüzüne baka baka 'Kadınla erkeği eşit duruma getiremezsiniz' demiştir. Bizi üzen ise bu sözlerin sarf edildiği salonda bulunan hanımefendilerin Erdoğan’ın sözlerini alkışlamalarıdır.

"Erdoğan sıkıştıkça ya fıtrata ya paralele ya başörtüsüne bağlanıyor"

Bu anlayışa hanımefendilerin destek vermesi yürek yaralayan bir durumdur. Değer nedir bilmeyen, değerli olmayı tanımayan birisinin eş değerden ne anladığı muammadır. Devletin en tepesinde cinsiyetçi körlüğe sahip birinin bulunmasını talihsizliktir. Erdoğan 17-25 Aralık soygununu fıtratına uygun bulmuştur. Soma’da 301 madencinin kaybı işin fıtratıdır. Erdoğan sıkıştıkça ya fıtrata ya paralele ya başörtüsüne aracısız bağlanmaktadır. Nasılsa inanan çoktur. PKK ile pazarlık yapmak fıtrata ters değildir. Kaçak saray yaptırmak, bu sarayı millete yaptırıyorum derken komandolara teslim etmek fıtrata uygundur. Biz böyle fıtratı tanımayız, böyle bir fıtratın fitne olduğunu söylemekten de hicap duymayız."

"Davutoğlu her fırsatta doğan görünümlü şahin otomobil gibi ses çıkar"

MHP lideri Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ise, "Türk milletinin geleneğinde emanete ihanet yoktur.  Hediye almak sünnettir ancak rüşvet almanın cezası bellidir.  Tuhafımıza giden başka bir konu ise eski bakanlarla ilgili yayın yasağı konulmasıdır.  Başbakan'ın 'Bu gelişmelerden haberim yok' demesi kendisi ve üslubu kadar kara mizahtır.  Başbakan Davutoğlu her fırsat ve zeminde doğan görünümlü şahin otomobil gibi ses çıkarmaktadır. Kendisi ses konu ve vücut dile kopyadır. Ezberlediği ifadeleri milletimize yedirmeye çalışmaktadır." sözleriyle yüklendi.

Seçim barajına ilişkin değerlendirme

TBMM Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, seçim barajıyla ilgili tartışmaların hatırlatılması üzerine, genel seçimlere bir yıl kala, seçim mevzuatı ve üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmasının, bugüne kadar Türk siyasetinde görülmediğini söyledi. 

Anayasa Mahkemesi'nin kararının görülmesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, "Ondan önceki davranışlar, spekülasyonlar, istismarlar yine bilinen AKP klasiğidir. Basın da buna yardımcı olmaktadır" diye konuştu.  

Başbakan'ın 'Hakkari'ye gitsin' çağrısına yanıt

Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Tunceli ziyaretinden sonra kendisine Hakkari'ye gitmesi çağrısında da bulunduğunun anımsatılması üzerine, "O Türkiye'nin her tarafını gezsin biz kendisini koruruz" dedi.  

Devlet Bahçeli, "Son MGK toplantısında ülkücülerin de paralel yapılanma olarak kayda alındığı ortaya çıktı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Ülkücüler hiç kayıt dışı kalmadılar ki" cevabını verdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir