'Döviz şoku Erdoğan yüzünden yaşandı'

MHP lideri Bahçeli, dolardaki yükselişten bahsettiği basın toplantısında, hedefe Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı koydu. Bahçeli, Erdoğan'ın 'anonim şirket şeklinde yönetim' açıklamasına ise sert tepki gösterdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Seçimler nedeniyle partisinin grup toplantılarına ara veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün bir basın toplantısı düzenledi.

Gündemini ekonomik gelişmelere ayıran Bahçeli, "Hükümetin son kullanım tarihi geçmiştir" dediği konuşmasında dolardaki yükselişe dikkat çekti.

Erdoğan'ın Merkez Bankası'nı hedef aldığını söyleyen Bahçeli, "Kendi kariyer planlamasından başka hiçbir hesabı olmayan Erdoğan, ülkeye döviz şoku yaşatmıştır. Erdoğan konuştukça dolar kanatlandı. Erdoğan'ın ateşlediği döviz, reel sektöre ve vatandaşlara zarar vermiştir. Sanayi üretiminden öncü olan illerden iflas ve işten çıkarma haberleri gelmeye başlamıştır..." şeklinde konuştu.

"Erdoğan kendini, kriz çıkartan, istikrarsızlık üreten bir konuma alçaltmıştır" diyen Bahçeli, "Türk milleti bu adama tahammül edemeyecek, etmeyecektir" ifadesini kullandı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yüklendi:

"Madem Türkiye karşıtı bir kampanya var ise, apar topar ABD yönetimine dahi haber vermeden New York'a neden gittin? Başbakan beyhude yere çırpınmaktadır. Defalarca Erdoğan'dan çalım yemiştir ve artık iflas etmiş bir başbakandır..."

Erdoğan'a 'anonim şirket' cevabı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''Bir anonim şirket nasıl yönetiliyorsa, Türkiye de öyle yönetilmelidir'' sözlerine yanıt veren Bahçeli, ''Türk devleti işletme, şirket, holding değildir. Türk devlet geleneğinde kârı odak alan A.Ş. özelliği de yoktur olmamıştır'' dedi.

Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

Erdoğan sonunda içindeki derdi söylemiştir. 'Anonim şirlket nasıl yönetiliyorsa Türkiye'nin de öyle yönetilmesi gerekir' demiştir. Binlerce yıllık Türk devlet felsefesini inkar ederek konuşan Erdoğan, artık haddini aşmıştır. Bu itiraf edilmemiş bir rejim değişikliğidir... Bu vatanı kimler arasında pay etmeyi düşünmektedir...'

"Devlet şirket gibi yönetilemeyecekir. İlle de şirket yönetmek istiyorsa, derhal, aile fertlerinin üzerine geçirdiği bir şirketin başına geçmeli, Cumhurbaşkanlığı makamını terk etmelidir..."
Türkiye, Erdoğan karanlığıyla boğuşmaktadır... Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamı işgal atındadır... Erdoğan, AKP'nin yan kolu gibi çalışmakta; paralel başbakan,  eş genel başkan gibi siyasi faaliyet göstemektedir... Parti devletinin çatısı örülmektedir..."