'Ekonomide yapısal değişim devam edecek'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye ekonomisinin badireyi atlattığını belirterek, ekonomide yapısal değişimin süreceğini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, darbecilerin uluslararası derecelendirme kuruluşları aracılığıyla ekonomide algı operasyonları yapmaya çalıştıklarını, bunun ters teptiğini söyledi. Kurtulmuş, ekonomide yapısal değişimin devam edeceğini, dış politikada ise düşmanların azaltılıp, dostların çoğaltılacağını bildirdi.

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yaklaşık 2.5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’tan geldi. Türkiye’nin kararlılıkla ve hızla 15 Temmuz sürecinden çıkacağını belirten Kurtulmuş, darbecilerin Türkiye’yi iç savaş ortamına sokmayı ve aynı zamanda işgale hazır hale getirilmesini istediklerini bildirdi.

Darbecilerin isteklerinin aksine Türkiye’de toplumsal dayanışmanın arttığını, farklı bir siyaset dili geliştiğini ifade eden Kurtulmuş, aksine daha demokratik, şeffaf bir sistem kurulduğunu bildirdi.

Türkiye ekonomisi badireyi atlattı

Darbecilerin aynı zamanda ekonomik kriz ve kaos ortaya çıkmasını istediğine dikkat çeken Numan Kurtulmuş, sürecin çok az hasarla geçildiğini, göstergelerin 22 Temmuz tarihinden bu yana olumlu yöne döndüğünü anlattı.

Bunların derecelendirme kuruluşları üzerinde lobi faaliyetleri yaparak, ekonomik algı operasyonu yapmaya çalıştığını söyleyen Kurtulmuş,“Türkiye ekonomisi iyi yolda yoluna devam edecek. daha güçlü bir ekonomi göreceğiz. Ekonomi diplomasisini en iyi şekilde yaparak, yurtdışı ekonomisinin kurum ve kuruluşlarına olumu taraflarını anlattık” dedi.

Bu dönemde mali disiplinden şaşmayacaklarını ve tasarruf açığının kapatılması için kararlılıktan geri adım atmayacaklarını anlatan Kurtulmuş, 65’inci hükümetin ortaya koyduğu yapısal değişim adımlarının da hızla atılmaya devam edeceğini söyledi.

“TSK’nın yeniden yapılandırılması iyi hazırlanmış çalışma sonucudur”

TSK’nın yeniden yapılandırılmasının tesadüf eseri değil, çok iyi hazırlanmış bir çalışma sonucu olduğunu vurgulayan Numan Kurtulmuş, sivil asker ilişkilerinde sivil iradenin daha güçlü hale getirilmesi, silahlı gücün tek elde toplanmasının önlenmesinin amaçlandığını belirtti.

TSK’nın artık darbe için zemin olmaktan çıkarıldığını dile getiren Numan Kurtulmuş, bunun modernize edilerek gözde bir kuruluş haline getirileceği bilgisini verdi.

Kamuda FETÖ ile ilgisi olmayan kimsenin tedirgin olmaması gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, devletin yapısının ehliyet, liyakat ve millete sadakata göre vatandaşların hepsine açık hale geleceğini anlattı.

Yatırım ortamının iyileştirilmesi buna bağlı olarak istihdamın artmasına yönelik düzenlemelerin hayata geçirileceğine vurgu yapan Numan Kurtulmuş, ileri teknolojinin desteklenmesi ve dünya ile rekabet edebilecek markaların oluşmasına ilişkin çalışmaların da süreceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, normalleşme sürecinde, bölgesel sorunların azaltılmasına yönelik bir dış politika perspektifi ortaya konulacağını, düşmanların azaltılıp, dostların çoğaltılacağını kaydetti.