'Elektrikte yüzde 20 tasarruf sağlanabilir'

EnCazip, abone değişikliği sayesinde elektrik faturalarında yüzde 20'lere varan tasarruf sağlanabileceğini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Temmuz-Ağustos-Eylül dönemini kapsayacak yeni elektrik birim fiyatlarını 30 Haziran 2016 tarihinde açıklandı. Buna göre, yeni elektrik fiyatları mesken abone grubu için 0,221020 TL/kWh; ticarethane grubu aboneleri için ise 0,221208  TL/kWh olarak faturalara yansıyor. 

EPDK’nın Aralık 2015’te serbest tüketici limitlerini 120 liraya düşürmesiyle birlikte 6 milyon elektrik kullanıcısını ilgilendirir hale gelen tedarikçi değiştirerek indirimli elektrik kullanma hakkı, mesken ve ticarethane kullanıcılarının olası elektrik zamlarından en az seviyede etkilenmesini sağlıyor. Aylık 120 liradan fazla fatura ödeyen serbest tüketici grubundaki aboneler, perakende satış yapan elektrik tedarikçilerinin açıklanan birim fiyat bedelleri üzerinden yapacakları indirimlerden yararlanarak tasarruf edebilir.  

EnCazip'in açıklamasına göre, elektrik faturası hesaplama sistemi üzerinden yapılan tedarikçi değişiklikleri taleplerinde ev kullanıcıları için en yüksek indirim oranı yüzde 13,66 olurken, iş yeri kullanıcıları için bu oran yüzde 18,25 kadardı. Buna göre aylık 200 liralık elektrik faturası ödeyen bir ev tüketicisi yılda 223 lira tasarruf edebilirken, aynı fatura tutarını ödeyen işyeri kullanıcısı yılda 295 lira tasarruf edebildi.