'Elimizde gizli bir formül var'

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, "Elimizde gizli bir formül var. Türkiye'yi yönetenlerin elindeki silah, elindeki gizli formül şudur; sizin sözünüzü dinlemek, sizin desteğinizle yürümek" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Karaisalı ilçesinde yapımı tamamlanan devlet hastanesinin açılış törenine katıldı. "Elimizde gizli bir formül var" diyen Bakan Çelik, "Bu petrolden de, nükleer silahtan da, doğalgazdan da büyük. Türkiye'yi yönetenlerin elindeki silah, elindeki gizli formül, mucizevi formül şudur; sizin sözünüzü dinlemek, sizin talimatınızla, sizin desteğinizle yürümek" açıklamasında bulundu.

Bakan Çelik, Karaisalı ilçesinde yapımı tamamlanan devlet hastanesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, hükümetin 11 yıl boyunca bir takım darbe teşebbüslerine, siyasi suikastlere ve istikrarsızlaştırma operasyonlarına maruz kaldığını belirtti.

Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devlet tek başına kutsal değildir" 

"Elimizde gizli bir formül var. Bu petrolden de, nükleer silahtan da, doğalgazdan da büyük. Türkiye'yi yönetenlerin elindeki silah, elindeki gizli formül, mucizevi formül şudur; sizin sözünüzü dinlemek, sizin talimatınızla, sizin desteğinizle yürümek. Eğer devlet size hizmet götürmüyorsa, size adalet götürmüyorsa, sizin güvenliğinizi sağlamıyorsa, size eşit muamele etmiyorsa, devlet sizin önünüzde önünü iliklemiyorsa o devletin saygınlığı yoktur.

Devlet, milletin emrindedir. Devlet vatandaşının önünde saygıyla hizmet ediyorsa, refah üretiyorsa, adalet üretiyorsa, eşitlik üretiyorsa o devlet saygındır. Devleti yönetenlerin kendilerini milletten üstün gördükleri, millete karşı kibirle baktıkları dönemler sona ermiştir. Demokrasi bunu için lazımdır. Bir yerde demokrasi yoksa orada ekonomik refah üretemezsiniz. Ekonomik refah üretemezseniz bu tesisleri var edemezsiniz. İnşallah sizin verdiğiniz destek ve istikrar sürdüğü müddetçe bunlardan çok daha fazlasını yapacağız. Çünkü bunun sahibi sizsiniz ve daha fazlasını hak ediyorsunuz. Bir ülkede istikrar varsa her şey olur"