'Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi' yarın Ankara'da yapılacak

DİSK ve KESK tarafından yarın gerçekleşecek mitinge tüm yurttan işçiler yaklaşık 500 otobüsle Ankara'ya gelecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - DİSK ve KESK tarafından ''Krizin Bedelini Ödemeyeceğiz'' temasıyla  yarın gerçekleştirilecek ''Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi'' için tüm yurttan işçiler yaklaşık 500 otobüsle Ankara'ya gelecek.

Alınan bilgiye göre, konfederasyonlar, miting için gerekli hazırlıkları büyük ölçüde tamamladı. Konfederasyon yöneticilerinin yaptıkları görüşmeler sonunda, çeşitli siyasi parti, meslek ve sivil toplum örgütleri ile sanatçılar mitinge katılacaklarını açıkladı.

Miting için illerden yola çıkacak yaklaşık 500 otobüsün belirlenen 4 noktada toplanmasının ardından şehre birlikte giriş yapılacak. Bazı katılımcılar ise trenle ve kendi imkanlarını kullanarak Ankara'ya gelecek. Katılımcılar saat 09.00'dan itibaren Hipodrom'da toplanacak. Sıhhiye Meydanı'nda başlangıç saati 13.00 olarak planlanan mitingde, KESK Genel Başkanı Sami Evren, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi birer konuşma yapacak. Ayrıca mitinge destek veren kuruluşlardan bazılarının yöneticileri de katılımcıları selamlayacak.

Türk-İş Genel Merkezi, DİSK ve KESK'in mitinge katılım davetine henüz olumlu bir yanıt vermedi. Buna karşın Türk-İş'e bağlı bazı sendikalar ve şubeleri mitinge katılacak. Türk-İş Genel Sekreteri ve Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, üyeleriyle miting alanında olacak. Çoğunluğunu Türk-İş'e bağlı sendikaların oluşturduğu Ankara Şubeler Platformu da mitinge destek verecek. Miting için yaklaşık 5 bin polis görev yapacak.