'Esnafımızı yarı yolda bırakmayız'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Osmanlı Halk Pazarı'ndaki yangında zarar gören esnafa birkaç gün içinde fon aracılığıyla destek vereceklerini belirterek, "Esnafımızı yarı yolda bırakmayız" açıklamasında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Keçiören Osmanlı Halk Pazarı'ndaki yangına ilişkin, "Birkaç gün içinde gerek Afet ve Acil Yönetimi Başkanlığı (AFAD) eliyle gerek fon eliyle desteklerimiz inşallah olacak. Biz esnafımızı yarı yolda bırakmayız" dedi.

Bakan Tüfenkci, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci ile Osmanlı Halk Pazarı'nda çıkan yangın mahallinde incelemelerde bulundu. Pazar esnafından bilgi alan Tüfenkci, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Öncelikle valilik ve belediyemiz tarafından zarar tespitleri yapıldıktan sonra bizler bu noktada ne yapılabilirse, yapılabileceklerin her türlüsünü gerçekleştireceğiz inşallah. Maliye Bakanımızla da görüşüp, yarın Bakanlar Kurulu var, orada vergilerin ertelenmesinden tutun da esnaf sanatkarlar kredi kooperatifleri eliyle kredi verilmesi noktasına kadar bir dizi çalışmayı değerlendireceğiz. Birkaç gün içinde gerek AFAD eliyle gerek fon eliyle bu tür desteklerimiz inşallah olacak. Biz esnafımızı yarı yolda bırakmayız."

Tüfenkci, pazar esnafının borçlarına ilişkin de değerlendirme yapacaklarını kaydetti.

'Kundaklama yok'

Ankara Valisi Kılıçlar da Osmanlı Halk Pazarı'nın 25 yıl önce kurulduğunu belirterek, "Bu gece itfaiyemize 04.30'da yangın ihbarı geliyor ve 5 dakika içinde burada oluyorlar. 253 esnafımız var. Maalesef pazar içerisindeki malzemeler çok yanıcı olduğu için bir anda yayılmış ve aşağı yukarı dükkanlarımızın hepsi yanmış" dedi.

Kılıçlar, "İtfaiye Daire Başkanlığımızın ilk tespitlerine göre yangın, elektrik kontağından çıkmış. Ön tespitler bu şekilde, 2-3 gün içinde asıl rapor çıkacak. İlk tespitlerimizde kesinlikle kundaklama gibi bir şey yok" değerlendirmesinde bulundu.

ATO Başkanı Bezci de Bakan Tüfenkci önderliğinde pazar yerindeki binaların yapılmasına yardımcı olacaklarını söyledi.

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner de "Bizim üyelerimiz pazartesi salı gelirse, en azından pansuman anlamında 3-5 bin lira dağıtabiliriz Ankara Esnaf Odaları Birliğine, odalar aracılığıyla" ifadesini kullandı.