'Filistin davasında hizmetlerimle tarihe geçtim'

Filistin davasında çok büyük hizmetler yaparak tarihe geçtiğini söyleyen Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, 'Kem sözlere cevap vermiyorum' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Bursa'da, tarihi Kozahan'da düzenlenen basın toplantısında, adaylığının açıklanmasının ardından bazı kişilerin, adına takıldığını söyledi.

Özellikle sosyal medyada bu konuda paylaşımlarda bulunulduğunu belirten İhsanoğlu, şöyle devam etti:

"Her tarafıma takıldılar ama hiçbir şey olmadı. Orhan Gazi'nin lakabı Şücaeddin. Ne demek Şücaeddin? 'Dinin yiğidi' demektir. Şücaeddin, Bahattin, Nurettin, Kudbettin, Necmettin, dilimizde, kültürümüzde çok var. Orhan Gazi, 14'üncü yüzyıla ait bir isimdir. Aynı yüzyılda yaşamış bin Ekmeleddin vardır; Bayburtlu Ekmeleddin. Bunu bilmeyenler takıldılar. Başka bir şeye takılamadıkları için buna takıldılar. Şücaeddin'e 'Şüca' derler, Ekmeleddin'e de 'Ekmel' derler. Bunu bile 'Adını değiştirdi' diye çıkardılar. Birtakım siyasi tartışmalar yürüttüler. Bunların arkasında da paralı asker gibi sosyal medyada onların fikirlerini yürütüp mesele yaptılar. Yani Türkiye'de siyasi tartışmalar bu kadar ucuzladı mı?"

Cumhurbaşkanı seçiminin ne milletvekili ne de yerel seçimlere benzediğini anlatan İhsanoğlu, dolayısıyla partilerin öne çıktığı bir yarış olmadığını dile getirdi.

İhsanoğlu, seçilecek kişinin, temsil edeceği Cumhuriyet'in ve milletin birliğinin teminatı, anayasanın uygulanmasının gözeticisi olacağına işaret ederek, "Devlet organları arasında, hükümet ve Meclis dahil, iş birliğini, uyumu sağlayacak. Başka görevleri de vardır. Şimdi bunu yapmak için ne yapmak lazım? Bütün milleti kucaklamak, 76 milyona sahip çıkmak lazım. Bir tarafı tutup bir tarafı bırakmak olmaz. Size oy verenler 'iyi' olacak, size oy vermeyenler 'kötü' olacak ve siz yukarı çıktığınız zaman, size oy verenlerin temsilcisi olacaksınız. Bu, Türkiye'yi çok kötü bir yere götürebilir" ifadesini kullandı.

İhsanoğlu, Türkiye'de öncelikle basın özgürlüğü, kanun hakimiyeti ve adaletin insanlara eşit götürülmesinin sağlanması gerektiğini iddia etti.

Son yıllardaki önemli davalara değinen İhsanoğlu, "Son yıllara gördüğümüz o büyük davalar ne oldu? Anayasa Mahkemesi sonunda her şeyi sıfır noktasına getirdi. Bu, doğru mu? Bu reva mıdır; insanları bu kadar yıllarca hapislerde çürütmek ve bunlara zulmetmek?" diye konuştu.

"Filistin davasında çok büyük hizmetler yaparak tarihe geçtim"

Bir yabancı gazetenin bir nüshasında, ortasına fotoğrafımın montajını yapmışlar. Montaj kelimesi çok meşhur oldu ya işte montajın alası var. Filistin davasında çok büyük hizmetler yapan biri olarak tarihe geçtim. Cenabı Allah bana bu hizmetleri nasip etti. Gazze'ye birkaç defa gittim. Ateşkes sağlamak için gittim. İnsanlara tıbbi, mali ve insani yardım götürmek için gittim. Hükümetin kuruluşuna katkıda bulundum. Bunu yapan bir insana iftira atmak çok acı bir şeydir. İşte internette Filistin Cumhurbaşkanı'nın bana Kudüs Yıldızı Nişanını verirken çekilen fotoğrafı ile başka bir fotoğraf var. Artık onu söylemek istemiyorum. Giriniz internette, 'Abbas, İhsanoğlu, Kudüs, nişan' diye girin, ikinci resmin ne olduğunu göreceksiniz. Bu iftiraları atanlar, Allah'tan korkmuyor mu? Peki halktan utanmıyorlarsa Allah'tan korkmuyorlar mı?

Bu konularda ilginizi çekebilir