'GAREN' borsa yatırım fonlarında yerini aldı

MSCI Türkiye Endeksi'ndeki tüm hisselere tek seferde yatırım yapma imkanı sağlayan fon, İMKB'de "GAREN" koduyla alınıp satılabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Garanti Bankası, MSCI Türkiye Endeksi'ndeki tüm hisselere tek seferde yatırım yapma imkanı sağlayan "MSCI Türkiye Endeksi A Tipi Borsa Yatırım Fonu"nu piyasaya sundu.

Garanti Bankası'nca yapılan açıklamada, Banka'nın dünyanın en prestijli endeks yapıcılarından MSCI Barra ile yaptığı işbirliği kapsamında, MSCI Türkiye Endeksi'ndeki tüm hisselere tek seferde yatırım yapma imkanı sağlayan Borsa Yatırım Fonu'nun piyasaya sunulduğu, fonun İMKB'de "GAREN" işlem koduyla alınıp satılacağı belirtildi.

Yerli yatırımcıların, halka arz yöntemiyle 2 Temmuz 2010 tarihine kadar satılacak T. Garanti Bankası A.Ş. MSCI Türkiye Endeksi A Tipi Borsa Yatırım Fonu'yla (GAREN), yabancı yatırımcıların yakından takip ettiği MSCI Türkiye endeksinde yer alan 20 büyük hisse senedine tek seferde yatırım yapabileceği dile getirilen açıklamada, halka arzdan sonra yatırımcıların GAREN'i, gün içinde dilediği anda, diğer hisseler gibi alıp satabilecekleri kaydedildi.

"Borsa Yatırım Fonu pazarında büyümeyi hedefliyoruz"

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Erün, açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, şunları ifade etti:

"Garanti Bankası olarak GAREN ile Borsa Yatırım Fonu pazarında ilk ürününü sunuyor ve önümüzdeki dönemde bu pazarda büyümeyi planlıyoruz. GAREN Borsa Yatırım Fonu'yla müşterilerimize, endekste yer alan hisse senetlerine yatırım yapmak için, en uygun imkanı sunmayı hedefliyoruz. MSCI Türkiye yabancı yatırımcıların yakından takip ettiği ve benchmark olarak kabul ettiği bir endeks ve bu endeksi baz alan GAREN, 20 hisse senedine aynı anda yatırım yapılabilme avantajı, işlem kolaylığı ve düşük maliyet imkanı sunuyor. Müşterilerimize yeni alternatifler geliştirerek, borsa yatırımına ilgilerini artırmaya ve onlara en uygun fırsatları yaratmaya devam edeceğiz."

Bu konularda ilginizi çekebilir