'Gençlere 300 bin lira geri ödemesiz destek vereceğiz'

Başbakan Davutoğlu, 'Gençlere 300 bin liraya kadar geri ödemesiz, 700 bin liraya kadar da geri ödemeli destek vereceğiz' dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni iş kuracak gençlere 50 bin liraya kadar geri ödemesiz, 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi verdiklerini belirterek, 'Yeni KOBİ girişim destek programı ile 300 bin liraya kadar geri ödemesiz, 700 bin liraya kadar geri ödemeli kredi vereceğiz' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı KOSGEB 4. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri töreninde konuştu.

İktidarda bulundukları sürece KOBİ'lere destek olduklarını ifade eden Davutoğlu, 'Girişimcilik bizim en öncelikli maddelerimiz arasında yer almaktadır. Girişimcilerin önündeki engelleri kaldırıp girişimci havuzumuzu genişletiyoruz.' dedi. 

KOBİ'lerin bir ülkenin ekonomisi için çok önemli olduğunun altını çizen Başbakan Davutoğlu, 'Ekonominin kalbi KOBİ'lerdir. Bu nedenle G20 dönem başkanlığımızda KOBİ'lere özel önem verdik, 81 ilimizin tamamında KOSGEB İl Müdürlükleri oluşturduk,  KOSGEB aracılığıyla son 12 yılda 3 milyar lira destek sağladık' açıklamasını yaptı.

'300 bin liraya kadar geri ödemesiz destek'

Seçim döneminde gençlere yönelik verilen sözlerin tutulduğunu belirten Davutoğlu, Kendi işini kuran gençlere 50 bin lira hibe ve 100 bin lira faizsiz kredi desteği sözü verdik. Sözümüzü tuttuk ve uygulamaya başladık. KOBİ girişim destek programı ile de 300 bin liraya kadar geri ödemesiz, 700 bin liraya kadar geri ödemeli kredi vereceğiz' şeklinde konuştu.

'Tekrar tekrar ek bütçe vermeye hazırız'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, KOSGEB'in bu yıl destekler için ayrılan bütçeyi büyük oranda kullanmasından, hatta ek bütçe talebinde bulunmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Bütün bu bütçeler kullanılsın, ödenekler, ek bütçeyi de inşallah tekrar tekrar vermeye hazırız" diye konuştu.

'Bu açık bir aymazlıktır'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "HDP Eş Genel Başkanı'nın Rusya'da, 'Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesi yanlıştı' demesi tam bir rezalet ve tam bir ihanettir. Böyle bir süreçte Rus uçakları masum Türkmenleri, masum Arapları, masum Kürtleri Azez'de, Halep'te, İdlip'te, Bayırbucak'ta bombalarken koşa koşa Rusya'ya gidip destek bildirmek açık bir şekilde bu millete ihanet etmektir. Bu açık bir aymazlıktır" dedi.