'Gerçek' talihli ikramiyesini aldı

Kayserili, orta ölçekli bir firma sahibi olan 55 yaşındaki talihli, yaklaşık 10 yıldır hep aynı numaraları oynamış.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Milli Piyango'nun 266. haftaya ait Süper Loto çekilişinde 21 milyon 763 bin 311 lira tutarındaki büyük ikramiyeyi kazanan talihli ikramiyesini aldı.

Kayserili ve 55 yaşlarında bir işadamı olan talihlinin, yaklaşık 10 yıldır hep aynı numaraları oynadığı, kazandığını da 3 gün önce fark ettiği belirtildi.

Milli Piyango Genel Müdürü Recep Biçer, yaptığı basın toplantısında, 21 Kasım 2012 tarihinde yapılan 266. haftaya ait Süper Loto çekilişinde büyük ikramiyeyi kazanan talihlinin dün akşam gelerek biletini ibraz ettiğini, bugün itibariyle de hesabına parasının geçtiğini söyledi.

Son dönemde basın-yayın organlarında Süper Loto talihlisinin kuponunun yıkandığı, katlandığı yönünde haberlerin çıktığını hatırlatan Biçer, kupon ibraz edilmeden ve bazı parametreleri incelemeden idare olarak herhangi bir açıklama yapmalarının mümkün olmadığını kaydetti.

Biçer, şöyle konuştu.

"Öncelikle bir biletin ya da kuponun fiziki kontrolü yapılıyor. Gerçekten sağlıklı mıdır, bizim sistemde üretilmiş midir? Biletin üzerinde bulunan çekiliş tarihleri, şanslı numaralar, oynanan bayinin numarası, biletin oynandığı gün ve saat kontrol ediliyor. Ayrıca biletin arka yüzünde bulunan güvenlik seri numarası, karekod kontrol ediliyor. Bir bilette veya kuponda en az 10 kontrol noktası var. Bu kontrolleri yapmadan bizim ikramiye ödememiz mümkün değil."

Söz konusu ikramiye ilgili kendilerine birkaç müracaat bulunduğunu da belirten Biçer, "İstanbul'dan gelen bir vatandaşımızın oynadığı 6 kolonun her birinde bir numara var, (ben kazandım) diye geldi. Bir de bizim ikramiye çıktılarımızı kendi oynadığı kuponlarla karıştırıp (büyük ikramiyeyi ben kazandım) diye gelen arkadaşlarımız var" diye konuştu.

"Yılbaşı biletlerinin yüzde 99,50'si satıldı"

Yılbaşı biletlerinin yüzde 99,50'sinin satıldığını da belirten Biçer, şu anda idare olarak ellerinde hiç bilet kalmadığını, şubelerde kısmi olarak bilet bulunduğunu dile getirdi. Biçer, "Seyyar ve sabit bayilerde bilet var, ama biz bunları İdari anlamda sattık kabul ediyoruz. Yılbaşı çekilişinde aşağı yukarı 400 milyon liralık hasılat elde etmiş olacağız" dedi.

"Talihli bir işadamı"

Talihliye ilişkin bilgi veren Vakıfbank Ankara Kurumsal Şube Başkanı Atilla Zeybek, Kayserili, İstanbul'da yaşayan talihlinin 55 yaşlarında, evli, 2 çocuk sahibi olduğunu söyledi.
Orta ölçekli bir firma sahibi talihlinin normalde şans oyunları oynayan biri olmadığını kaydeden Zeybek, şu bilgileri verdi:


"Fakat iş seyahatlerinde gittiği yerlerde mutlaka bir piyango bileti alıyor ve sayısal oyun oynuyormuş. Süper Loto'da da en çok çıkan numaraların istatistiğini almış, gittiği yerlerde hep o numaraları oynarmış. Son 10 yıldır gittiği her seyahatte aynı numaraları oynadığını söyledi. Şans oyunlarına çok düşkün olmadığı için de 3-4 çekiliş biriktirip kuponlarına öyle bakarmış. Kazandığını 3 gün önce fark etmiş. Kuponunun kazandığı görünce son dönemde basında çıkan haberler nedeniyle çelişkiye düşmüş, bir şaşkınlık yaşamış."


Geçtiğimiz günlerde bir vatandaş, Süper Loto'da büyük ikramiyenin kendisine çıktığını, ancak makinada yıkandığı için rakamların silindiğini iddia etmişti. Mahkemeye başvurmak isteyen vatandaşın 324 bin liralık harç parasını yatıramadığı da belirtilmişti.