'Gezi Operasyonu' başladı!

Gezi Parkı olaylarına ilişkin birçok adrese düzenlenen operasyonlarda şimdiye kadar toplam 84 kişi gözaltına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Gezi Parkı olaylarında kamu malına zarar verdikleri, halkı isyana teşvik ettikleri öne sürülenlerle polise saldırdıkları  belirlenen terör örgütü üyelerine yönelik Ankara, İstanbul ve Kocaeli'nde yapılan operasyonlarda şimdiye kadar toplam 84 kişi gözaltına alındı.

İstanbul

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, çok sayıda adrese operasyon düzenledi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Özel Harekat Şube Müdürlüğü polislerinin desteğiyle sabah erken saatlerde gerçekleştirilen operasyonlarda, Beyoğlu, Okmeydanı ve Gaziosmanpaşa başta olmak üzere çok sayıda ilçede belirlenen adreslere baskın düzenledi.

Atılım Gazetesi ve Etkin Haber Ajansı'nın da aralarında bulunduğu adreslere yapılan baskınlarda, çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ankara

Başkentte, Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları ve organize ettiği iddia edilenlere yönelik başlatılan operasyonda, 25 kişi gözaltına alındı. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara'daki Gezi Parkı eylemlerini organize ettikleri ve gösterilerde polise saldırdıkları ileri sürülen kişileri tespit etti. Bunun üzerine başlatılan operasyonda, 26 farklı adreste eş zamanlı arama yapıldı.

Operasyon kapsamında 25 kişi gözaltına alınırken aramaların sürdüğü, gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

Eskişehir

Eskişehir'de, Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto etmek için yolu kapatan gruba, polis müdahale etti, 13 kişi gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde polis, Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto etmek için Yenibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'nin bir bölümünü trafiğe kapatan grubu dağılması için uyardı.

Polis gruba müdahale ederek 13 kişiyi gözaltına aldı.Bazı eylemciler ara sokaklara kaçtı.

Eylemcilerin kaldırım taşlarını sökerek oluşturdukları barikat belediye ekiplerince  kaldırıldı.

84 kişi gözaltında

Güvenlik güçlerince yapılan operasyonlar kapsamında eylemlerde polise saldırdıkları iddiasıyla terör örgütü MLKP üyesi oldukları iddia edilenlere yönelik operasyon düzenlendi. İstanbul ve Kocaeli'nde bazı evlerde yapılan aramalarda molotofkokteyli, çelik bilye, yanıcı ve patlayıcı maddelerin yanı sıra kesici aletler ele geçirildi. Olaylarda kamu mallarına zarar veren, halkı isyana teşvik ettiği belirlenenlere yönelik de Ankara ve  İstanbul'da operasyon başlatıldı.

Operasyonlarda şimdiye kadar 84 kişi gözaltına alındı.